Πρύτανης ΑΠΘ: Να μην μένουν αναπάντητες οι επιθέσεις κατά καθηγητών
«Δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου», τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου

«Δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου», τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος σημείωσε ότι «σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές» και πρόσθεσε ότι: «Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες ενέργειες».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η μερίδα αυτών των φοιτητών -γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δε βρίσκονται στα πανεπιστήμια- αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει» και σχετικά με την επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου διαμήνυσε ότι: «Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντωνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι δημόσιο, περιουσία του ελληνικού λαού, για αυτό και οι φοιτητές θα διαμαρτυρηθούν».

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές του ΑΠΘ προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο «το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ, με τη συμμετοχή μάλιστα Εκπαιδευτικών και Νοσοκομειακών.

thesstoday.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βασίλης Βασιλικός
Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός
Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται για έναν από τους 10 πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, σύμφωνα...
Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός
Παλαιστίνη
«Το Παλαιστινιακό Ζήτημα: παρελθόν, παρόν και μέλλον»: Εκδήλωση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, στην αίθ. 1 του Τμήματος Ιστορίας (Ιω. Θεοτόκη 72), στις 18.30
«Το Παλαιστινιακό Ζήτημα: παρελθόν, παρόν και μέλλον»: Εκδήλωση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο