Πρύτανης ΑΠΘ: Να μην μένουν αναπάντητες οι επιθέσεις κατά καθηγητών
«Δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου», τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου

«Δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου», τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος σημείωσε ότι «σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές» και πρόσθεσε ότι: «Σωστό είναι η οποία άποψη να μην παρακωλύει και να μην δημιουργεί προβλήματα στη συνολική δραστηριότητα του χώρου όπου γίνονται οι οποίες ενέργειες».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η μερίδα αυτών των φοιτητών -γιατί οι περισσότεροι φοιτητές δε βρίσκονται στα πανεπιστήμια- αυτή η μερίδα έχει την άποψη της, την εκφέρει» και σχετικά με την επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου διαμήνυσε ότι: «Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι τέτοιες δραστηριότητες που σχετίζονται με δράσεις όπως έγινε με τον συνάδελφό πρύτανη του οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντωνη, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες. Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι δημόσιο, περιουσία του ελληνικού λαού, για αυτό και οι φοιτητές θα διαμαρτυρηθούν».

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές του ΑΠΘ προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο «το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ, με τη συμμετοχή μάλιστα Εκπαιδευτικών και Νοσοκομειακών.

thesstoday.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα