Thumbnail
Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, κάνει και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 13:15 μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα τηρηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

Ταυτόχρονα, στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας, ενώ προωθείται με γοργά βήματα η ψευδοαξιολόγηση!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας θα προχωρήσει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28-01-2021 στις 13.15 μμ μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα. (Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει διευκολυντική 3ωρη στάση από 11.00 έως 14.00)».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education.jpg
Διεθνές Απολυτήριο: Ποια είναι τα 13 Λύκεια που θα εφαρμοστεί – Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια χωρίς Πανελλήνιες
Διεθνές Απολυτήριο: Η εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς Πανελλήνιες
Διεθνές Απολυτήριο: Ποια είναι τα 13 Λύκεια που θα εφαρμοστεί – Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια χωρίς Πανελλήνιες
Διατροφή
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
Δεν είναι πάντα το τι τρώμε το πρόβλημα, αλλά το πώς παρασκευάζεται – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί για τα επεξεργασμένα λαχανικά
Η σκοτεινή πλευρά των «υγιεινών» σνακ: Πώς κάποια φυτικά τρόφιμα ανεβάζουν επικίνδυνα τη χοληστερίνη
συνοδος πρυτανεων
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
Προεδρεύων ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα άλλα 2 μέλη του Προεδρείου της Συνόδου, είναι ο Πρύτανης του...
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων