ΑΕΙ: «Έκπληκτος» δηλώνει ο Συρίγος με τους Πρυτάνεις
«Παραφράζοντας» την αντιπρόταση των πρυτάνεων για τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε «έκπληκτος» με τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο

Έκπληκτος δήλωσε από τη στάση των πρυτάνεων σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Παραφράζοντας» την πρόταση των Πρυτάνεων που τάχθηκαν υπέρ της μείωσης των εισακτέων αλλά με προϋποθέσεις - για παράδειγμα να μη συνδέεται μέρος της χρηματοδότησης με τον αριθμό των φοιτητών- ο Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι εξεπλάγην με τη συνολική αντίθεση των πρυτάνεων στο νομοσχέδιο.

Σε διευκρινίσεις πάντως που έδωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων σχετικά με την θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ξεκαθάρισε πως «επιβεβαιώνει την παλιότερη θέση της για την αναγκαιότητα καθορισμού της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής φοιτητών/τριών στα ακαδημαϊκά τμήματα με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και μάλιστα με τρόπο ώστε να ενισχύεται η αυτονομία των Πανεπιστημίων».

Παρόλα αυτά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε έκπληκτος με τη στάση των πρυτανικών αρχών, υποστηρίζοντας πως ίδια τα πανεπιστήμια έχουν ταχθεί υπέρ της μείωσης των φοιτητών που εισέρχονται με χαμηλούς βαθμούς στα ιδρύματα, διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ουσιαστική διδασκαλία σ’ αυτά λόγω χαμηλού επιπέδου.

Τέλος, κατάληξε ότι θα ληφθούν υπόψη στα πλαίσια της διαβούλευσης του νομοσχεδίου οι προτάσεις της Συνόδου, ωστόσο το νομοσχέδιο θα προχωρήσει για ψήφιση.

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Παρέμβαση σε ποινικά αδικήματα

Για το θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων, ο Άγγελος Συρίγος, είπε πως η αστυνομία θα παρεμβαίνει επί ποινικών αδικημάτων που τυχόν θα διαπράττονται εντός του χώρου τους.

Πρακτική άσκηση: Αναμένεται η απόφαση των ειδικών

Τέλος για το θέμα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, δήλωσε πως αναμένεται η απόφαση των ειδικών για τον κορονοϊό για την δια ζώσης πραγματοποίησή της.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο...
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
...Γιατί αυτό το μοντέλο αξιολόγησης δεν είναι ευαίσθητο σε παράγοντες που καθορίζουν  τα πραγματικά κριτήρια ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου -...
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;