Ρομποτικό μπαστούνι για προβλήματα όρασης ενώνει Μητσοτάκη και Τσίπρα
Το έφτιαξαν μαθητές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Διαδοχικές συναντήσεις τους με Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν διαδοχικά σήμερα με τους μαθητές της ομάδας Plaisiobots, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές: 

«Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ήμουν πάντα πολύ κοντά σε όλους τους διαγωνισμούς της ρομποτικής και θέλω να σας πω ότι ενθουσιάζομαι από το ταλέντο, την ευρηματικότητα, το ενδιαφέρον που δείχνουν όλες οι ομάδες της ρομποτικής. Και όταν βέβαια μπορούν και διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς ακόμα καλύτερα. Μας κάνετε, όλες και όλους, εξαιρετικά υπερήφανους» είπε.

Το θέμα του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε ψηφιακά, αφορούσε το μέλλον των μετακινήσεων. Η ομάδα Plaisiobots, που αποτελείται από τον 16χρονο Χρίστο Ρεντζή, την 15χρονη Ίριδα Αγγελοπούλου, την 14χρονη Βασιλική Ηλιάδη και τον 13χρονο Αλκιβιάδη Κωτσικόπουλο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Διάνας Βουτηράκου και του βοηθού προπονητή Ιάσονα Σόμογλου, σχεδίασε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα ρομποτικό μπαστούνι για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης. Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1999. Στον διαγωνισμό του 2020 έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 νεαροί συμμετέχοντες, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

 

3-34-600x400.jpg

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν υποδέχθηκε τους μαθητές στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την μεγάλη τους επιτυχία, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την υλοποίηση και τη διεθνή αναγνώριση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέττυ Μπαζιάνα, συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τους μαθητές, οι οποίοι τους εξήγησαν την ανάγκη που οδήγησε στην κατασκευή του ρομποτικού μπαστουνιού, που φτιάχτηκε ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. 

Συγκεκριμένα, το μπαστούνι ενημερώνει τον χρήστη του για εμπόδια και επικοινωνεί με τα φανάρια, προκειμένου να ειδοποιεί εάν είναι πράσινα για να μπορούν να προχωρήσουν, ενώ διαθέτει και εφαρμογή εντοπισμού. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση της ομάδας, τις «προπονήσεις» τους, τις επιρροές των παιδιών, αλλά και για την προοπτική της ιδέας τους στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τα παιδιά της ομάδας για τη μεγάλη τους επιτυχία, για την σκληρή δουλειά που οδήγησε στην παγκόσμια διάκριση και κυρίως για τη μεγάλη πρακτική αξία της ιδέας τους και την προοπτική να βοηθήσει συνανθρώπους μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoykalas-dolofonia-temponera
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Χρήστος Τσουκαλάς, (Ο καθηγητής που ήταν μαζί με τον Τεμπονέρα και τραυματίστηκε από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ): Πώς δολοφόνησαν τον Νίκο
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Δημόσιος υπάλληλος σε γραφείο εργάζεται
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσα χρήματα «μπαίνουν στην τσέπη» με τις νέες αυξήσεις - Παραδείγματα
Ο κατώτατος, ο μέσος μισθός, οι τριετίες και τα επιδόματα – Ποιοι κερδίζουν και πόσο αλλάζει ο μισθολογικός χάρτης στο Δημόσιο
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσα χρήματα «μπαίνουν στην τσέπη» με τις νέες αυξήσεις - Παραδείγματα