ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας - Παραίτηση αιρετών εκπροσώπων
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας ενημερώνει πως μέλη του σωματείου που εξελέγησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα υπηρεσιακά συμβούλια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας υπενθυμίζει πως το σωματείο απείχε από τις εκλογές αιρετών της 7ης Νοεμβρίου σε ποσοστό 94%

Παράλληλα, ανακοινώνει πως δύο εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σεβόμενοι τη βούληση του κλάδου.

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, πάντοτε με ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 85% σε εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2020, αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, απείχαμε με ποσοστό αποχής 96%. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η «εκλογή» δύο αιρετών με 4 και 3 ψήφους αντίστοιχα!                                                       

Κατόπιν αυτών, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί αυτονόητο ότι δεν τεκμαίρεται εκλογή αιρετών ούτε προκύπτει δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Οι «εκλεγμένοι» συνάδελφοι σεβόμενοι την προεκλογική τους δέσμευση και τη βούληση του κλάδου υπέβαλλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη παραιτηθεί -  αποσυρθεί από τις ψευτο- εκλογές παρωδία, όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε με τρόπο άκρως αντιδραστικό τη νέα μορφή "ψηφοφορίας".

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καλεί τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του δοτού "αιρετού". Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί.                       

Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Αυτός ο κατήφορος είναι "κτήμα" και "έργο" του υπουργείου παιδείας και της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής .

Τι κι αν «τους χαρίζει ο Αρταξέρξης σατραπείες κι ευνοϊκά τους βάζει στην αυλή του». Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, παραμονεύει και θα είναι αμείλικτος κριτής.                                                                                     

Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός
Κορωνοϊός- Μελέτη: Αυτές είναι οι κυριότερες παρενέργειες των εμβολίων
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας που έχει διεξαχθεί έως σήμερα στο πεδίο αυτό, τα εμβόλια του κορωνοϊού φαίνεται να συνδέονται με ελαφρά...
Κορωνοϊός- Μελέτη: Αυτές είναι οι κυριότερες παρενέργειες των εμβολίων