Σχολεία – Φίλης: Άνοιγμα με ολιγομελή τμήματα και τακτικά τεστ
Το «ανέμελο άνοιγμα» των σχολείων να μην οδηγήσει ξανά σε επώδυνο κλείσιμο, προειδοποιεί ο Νίκος Φίλης και ζητά σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο

Για να μην οδηγήσει σε επώδυνο κλείσιμο το «ανέμελο άνοιγμα» των σχολείων, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης καταθέτει τις δικές του προτάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τμήματα πρέπει να έχουν λιγότερους μαθητές και μικρότερο - εναλλασσόμενο ωράριο, ενώ πρέπει να γίνονται τακτικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα. Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών, αλλά και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή - μείωση της ύλης, επαναλήψεις εκείνης που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση, αναβολή γραπτών εξετάσεων και μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ορθώς άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία, ωστόσο λειτούργησαν όλο αυτό τον καιρό χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είπε ότι γίνεται χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων με θλιβερό ρεκόρ συμμετοχής στο μάθημα.

Τέλος, καταλήγει ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες.

τηλεκπαίδευση, εργασία και εκπαίδευση από απόσταση, υπολογιστές που συνδέονται μεταξύ τους

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Κεραμέως

Αναλυτικά, η δήλωση του Νίκου Φίλη:

Το «ανέμελο άνοιγμα» να μην οδηγήσει ξανά σε επώδυνο κλείσιμο

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις όμως, ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε ένα νέο, επώδυνο κλείσιμο. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί και κόμματα υποδεικνύουν εδώ και μήνες. Τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο, τότε που έκλεισαν «προληπτικά» όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Η κυβέρνηση έδωσε δείγμα γραφής στα Ειδικά Σχολεία που ενώ ορθώς άνοιξαν, λειτούργησαν όλο αυτό τον καιρό χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας

Χρειάζεται σχέδιο, που θα εφαρμοστεί αμέσως.

  • Τμήματα με λιγότερους μαθητές, μικρότερο - εναλλασσόμενο ωράριο
  • Τακτικά -εβδομαδιαία- δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα
  • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Αναπροσαρμογή - μείωση της ύλης, επαναλήψεις εκείνης που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση, αναβολή γραπτών εξετάσεων, μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τουλάχιστον υπό τις ειδικές αυτές συνθήκες

Η κυβέρνηση έδωσε δείγμα γραφής στα Ειδικά Σχολεία που ενώ ορθώς άνοιξαν, λειτούργησαν όλο αυτό τον καιρό χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, χωρίς καν τακτικά τεστ που θα προφύλασσαν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτή την παράλογη ανεμελιά και κραυγαλέα ανευθυνότητα ετοιμάζεται να επιδείξει τώρα σε όλα τα σχολεία και όλες τις βαθμίδες.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, που σύμφωνα με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς παρουσιάζουν θλιβερά ρεκόρ μη συμμετοχής στο μάθημα. Οι συνέπειες της αδιαφορίας της κυβέρνησης σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο θα στιγματίσουν την κοινωνία μας και τα πιο αδύναμα μέλη της για πολύ καιρό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα, όταν παραμονή του ανοίγματος των σχολείων, επετράπη ο συνωστισμός στις εκκλησίες με όποιες υγειονομικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη λειτουργία της εκπαίδευσης μεθαύριο.

Είναι σαφές ότι στην Παιδεία καθώς και στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, χρειάζεται άλλη πολιτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χέρια
Το απρόσμενο «τεστ υγείας» στα χέρια σας – Η δύναμη που αποκαλύπτει γήρανση και ασθένειες
Νέα έρευνα δείχνει ότι η δύναμη της λαβής μπορεί να προβλέψει τον ρυθμό γήρανσης, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και την επιβίωση από καρκίνο.
Το απρόσμενο «τεστ υγείας» στα χέρια σας – Η δύναμη που αποκαλύπτει γήρανση και ασθένειες
Γυμναστική
Γυμναστείτε για μυαλό και μνήμη: Οι ασκήσεις που δυναμώνουν τον εγκέφαλο
Αερόβια, βάρη, γιόγκα, χορός και τάι τσι μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και ενισχύουν τη μνήμη, ενώ η νοητική δραστηριότητα κρατά τον εγκέφαλο σε φόρμα
Γυμναστείτε για μυαλό και μνήμη: Οι ασκήσεις που δυναμώνουν τον εγκέφαλο
παιδια ουκρανία
Σοκ στην Τουρκία: Ορφανά από την Ουκρανία θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης
Περισσότερα από 500 παιδιά από την Ντνιπροπετρόφσκ υπέστησαν κακοποίηση σε ίδρυμα της Τουρκίας, αποκλεισμό από εκπαίδευση και ιατρική φροντίδα – Δύο...
Σοκ στην Τουρκία: Ορφανά από την Ουκρανία θύματα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης
τσιπρας
Η «Ιθάκη» ως στίγμα αλλαγής: Ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτεί την επιστροφή του
Με την ομιλία του στο «Θέατρο Παλλάς», ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα αυτοοργάνωσης και πολιτικής αναγέννησης — προαναγγέλλοντας μια νέα...
Η «Ιθάκη» ως στίγμα αλλαγής: Ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδοτεί την επιστροφή του