kerameos
Αδυναμία κατανόησης του προβλήματος που προκαλεί η ρύθμιση για Υπηρεσιακά Συμβούλια με διορισμένους, αντί αιρετών, όταν οι τελευταίοι παραιτούνται, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας πριν από λίγο, απαντώντας στη δευτερολογία της στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στις επιθέσεις σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης για την πρόσθετη ρύθμιση που έφερε στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων  λόγω μη ανάδειξής αιρετών ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται με μέλη διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ, επέλεξε την τακτική του...δεν καταλαβαίνω!

"Οι εκλογες έγιναν, εκφράστηκε το σώμα, δεν καταλαβαίνω την κριτική που μου κάνετε. Οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν ώστε να σε περίπτωση σε περίπτωση παραιτήσεων, να μην παρακωλύεται η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", είπε.

Νωρίτερα τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και η  αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη είχαν μιλήσει για  πραξικοπηματική ρύθμιση που αγνοεί τη βούληση του 93% των εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των υπηρεσιακών συμβουλίων. «Αντί να παραδεχτείτε την ήττα σας, νομοθετείτε τη στελέχωση των συμβουλίων με όποιον βρείτε, προκαλώντας τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη δημοκρατική συνείδηση όλων μας».

Επίσης η κ.Κεραμέως "δεν καταλαβαίνει" ούτε τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Φουλμπράιτ από το κράτος, στο οποίο αναφέρθηκε ο βουλευτής του κ.Γιάννης Δελής:  " Δεν κατανοώ την κριτική, εμείς δίνουμε υποτροφίες στα  Ελληνόπουλα για να σπουδάσουν έξω, δεν το θέλετε αυτό;¨" είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Ο μαθητής ενεπλάκη σε τροχαίο πριν από 2 μήνες και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί δύο φορές στην σπονδυλική στήλη
Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Συμβούλιο της Επικρατείας - ΣΤΕ
ΣτΕ: Από το «απαγορεύεται» στο «επιτρέπεται» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
«Όταν λέμε απαγορεύεται, εννοούμε απαγορεύεται. Εσύ το λες στο Σύνταγμα σου!» - Όταν λέμε απαγορεύεται, δεν εννοούμε ότι «επιτρέπεται εάν...
ΣτΕ: Από το «απαγορεύεται» στο «επιτρέπεται» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
εκαβ
Επίθεση πιτ-μπουλ σε 3χρονο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά
Συνελήφθη ο 21χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου – Το παιδί μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς» και πήρε εξιτήριο
Επίθεση πιτ-μπουλ σε 3χρονο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά