Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kerameos
Αδυναμία κατανόησης του προβλήματος που προκαλεί η ρύθμιση για Υπηρεσιακά Συμβούλια με διορισμένους, αντί αιρετών, όταν οι τελευταίοι παραιτούνται, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας πριν από λίγο, απαντώντας στη δευτερολογία της στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στις επιθέσεις σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης για την πρόσθετη ρύθμιση που έφερε στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων  λόγω μη ανάδειξής αιρετών ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται με μέλη διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ, επέλεξε την τακτική του...δεν καταλαβαίνω!

"Οι εκλογες έγιναν, εκφράστηκε το σώμα, δεν καταλαβαίνω την κριτική που μου κάνετε. Οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν ώστε να σε περίπτωση σε περίπτωση παραιτήσεων, να μην παρακωλύεται η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", είπε.

Νωρίτερα τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και η  αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη είχαν μιλήσει για  πραξικοπηματική ρύθμιση που αγνοεί τη βούληση του 93% των εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των υπηρεσιακών συμβουλίων. «Αντί να παραδεχτείτε την ήττα σας, νομοθετείτε τη στελέχωση των συμβουλίων με όποιον βρείτε, προκαλώντας τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη δημοκρατική συνείδηση όλων μας».

Επίσης η κ.Κεραμέως "δεν καταλαβαίνει" ούτε τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Φουλμπράιτ από το κράτος, στο οποίο αναφέρθηκε ο βουλευτής του κ.Γιάννης Δελής:  " Δεν κατανοώ την κριτική, εμείς δίνουμε υποτροφίες στα  Ελληνόπουλα για να σπουδάσουν έξω, δεν το θέλετε αυτό;¨" είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Λαμία: Χωρίς προσωπικό καθαριότητας δημοτικό σχολείο μεσούσης της πανδημίας
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απουσία καθαρίστριας μεσούσης της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο το γεγονός
Λαμία: Χωρίς προσωπικό καθαριότητας δημοτικό σχολείο μεσούσης της πανδημίας
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Τι λένε για όσα συνέβησαν με τον υπόδικο καθηγητή
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι δυνατόν Πρύτανης του Ιδρύματος να είναι εξαφανισμένος για τόσο καιρό και η μόνη απάντηση που δίνει προς τους φοιτητές να...
Φοιτητές ΑΣΟΕΕ: Τι λένε για όσα συνέβησαν με τον υπόδικο καθηγητή
Πανεπιστημιακοί ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ΑΕΙ να αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργούν»
«Η πανδημία αναδεικνύει την αναγκαιότητα του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων, η οποία δεν γίνεται σεβαστή από το Υπουργείο Παιδείας»
Πανεπιστημιακοί ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ΑΕΙ να αποφασίζουν για το πώς θα λειτουργούν»
Κενά στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία ακόμα και τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα
Κενά στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία ακόμα και τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα - Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας
Κενά στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία ακόμα και τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα