kerameos
Αδυναμία κατανόησης του προβλήματος που προκαλεί η ρύθμιση για Υπηρεσιακά Συμβούλια με διορισμένους, αντί αιρετών, όταν οι τελευταίοι παραιτούνται, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας πριν από λίγο, απαντώντας στη δευτερολογία της στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στις επιθέσεις σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης για την πρόσθετη ρύθμιση που έφερε στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία εφόσον δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων  λόγω μη ανάδειξής αιρετών ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τα εν λόγω συμβούλια συγκροτούνται με μέλη διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ, επέλεξε την τακτική του...δεν καταλαβαίνω!

"Οι εκλογες έγιναν, εκφράστηκε το σώμα, δεν καταλαβαίνω την κριτική που μου κάνετε. Οι ρυθμίσεις αυτές έγιναν ώστε να σε περίπτωση σε περίπτωση παραιτήσεων, να μην παρακωλύεται η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", είπε.

Νωρίτερα τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και η  αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη είχαν μιλήσει για  πραξικοπηματική ρύθμιση που αγνοεί τη βούληση του 93% των εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των υπηρεσιακών συμβουλίων. «Αντί να παραδεχτείτε την ήττα σας, νομοθετείτε τη στελέχωση των συμβουλίων με όποιον βρείτε, προκαλώντας τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τη δημοκρατική συνείδηση όλων μας».

Επίσης η κ.Κεραμέως "δεν καταλαβαίνει" ούτε τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Φουλμπράιτ από το κράτος, στο οποίο αναφέρθηκε ο βουλευτής του κ.Γιάννης Δελής:  " Δεν κατανοώ την κριτική, εμείς δίνουμε υποτροφίες στα  Ελληνόπουλα για να σπουδάσουν έξω, δεν το θέλετε αυτό;¨" είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xioσ
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
Καμία αναφορά για πυροβολισμούς στην ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στη Χίο - Πώς βυθίστηκε το σκάφος που μετέφερε μετανάστες
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
σοβα
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
Νέο περιστατικό σε σχολείο της Καλλονής αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα υποδομών
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
ασπρο
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια
Ο εργαζόμενος υπέστη καρδιακή ανακοπή έπειτα από δωδεκάωρη εργασία σε περίοδο γενικής συντήρησης των εγκαταστάσεων, γνωστής ως shutdown
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια