teacher, daskalos, anaplhrotis
Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά, ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Έχουν περάσει μήνες από τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδελφισσών και συναδέλφων από τους πίνακες του προσοντολογίου ειδικής και γενικής αγωγής για ένα παράβολο 3ευρώ, λόγω μη εξομοίωσης καθώς και λόγω της χρήσης των προσωρινών πινάκων. Το προσοντολόγιο της ανθρωποφαγίας και του ανταγωνισμού, του αέναου κυνηγιού προσόντων, της απαξίωσης του πτυχίου και των χρόνων προϋπηρεσίας δείχνει τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

Η Κυβέρνηση Ν.Δ. επιλέγει συστηματικά να μην επιλύει αυτή την αδικία και τους στερεί το δικαίωμα στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ, ή άλλων διαδικαστικών θεμάτων που αποτελούν απλώς ζητήματα που μπορούν να λυθούν με πολιτική βούληση. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Δίνει το βάρος στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών θεσπίζοντας εν μία νυκτί τριμηνίτες και άλλες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει μία λύση στο πρόβλημα, για το οποίο η ίδια ευθύνεται.

Επιλέγουν να  εξοντώσουν και να τιμωρήσουν νέους συναδέλφους οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται ή εργάστηκαν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους σε όλη την Επικράτεια στα Δημόσια Σχολεία. Η ανεργία έχει δυσχεράνει τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύνται να βιοποριστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Τους εμπαίζουν, πετώντας την ευθύνη σαν μπαλάκι από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ και τούμπαλιν. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες  εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει τα σχολεία για ακόμη μία φορά χωρίς το αναγκαίο προσωπικό! Την ώρα που η κατάσταση στην χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, τώρα είναι περισσότερο από ποτέ φανερά τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που προϋπήρχαν και έρχονται τώρα να προστεθούν στους χιλιάδες συναδέλφους που είτε νοσούν είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Στο όνομα των κλειστών σχολείων και της τηλε- «εκπαίδευσης» οι προσλήψεις έχουν παγώσει, οι παράλληλες στηρίξεις έχουν μείνει στον αέρα, δεκάδες κενά παραμένουν.

Καλούμε την κυβέρνηση, να δώσει εδώ και τώρα λύση στο ζήτημα των χιλιάδων συναδέλφων που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών! Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ΤΩΡΑ για να σωθεί ο λαός!

Διεκδικούμε:

  • Καμία και κανένας συνάδελφος να μην απορρίπτεται για το παράβολο των 3 ευρώ, για τη μη εξομοίωση, λόγω της χρήσης των προσωρινών πινάκων.
  • Κανένας/καμία εκπαιδευτικός αποκλεισμένος/η ούτε από προσλήψεις αναπληρωτών, ούτε από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
  • Κατάργηση του ν. 4589/19 του Γαβρόγλου (προσοντολόγιο) και του 4629/20 της Κεραμέως και του θεσμού των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών.
  • Όχι στα νέα ωρολόγια προγράμματα που πέταξαν στην ανεργία χιλιάδες ειδικότητες.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

teacher
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια εργασιακή κόλαση. Ο σκοταδισμός και η πολιτική ανελευθερία σε όλο της το μεγαλείο!
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!