Προσφυγόπουλα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 6μμ, η Science United Project διοργανώνει ένα δωρεάν διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν φέτος στην Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου ή ΔΥΕΠ, έχουν μαθητές/τριες πρόσφυγες ή μετανάστες στο τμήμα ή τα τμήματά τους και επιθυμούν να διδάξουν θέματα φυσικών επιστημών. Το εκπαιδευτικό υλικό φυσικών επιστημών με τη μορφή κιτ έχει στόχο την ενίσχυση του επιστημονικού εγγραμματισμού παιδιών που έχουν βιώσει εκτοπισμό (πρόσφυγες ή μετανάστες) υποστηρίζοντας το έργο των δασκάλων τους.

Η Science United Project έχει δοκιμάσει τα κιτ φυσικών επιστημών με επιτυχία σε τάξεις παιδιών προσφύγων και μεταναστών που έχουν βιώσει διακεκομμένη εκπαίδευση και έχει λάβει έγκριση από το ΥΠΑΙΘ για την σχολική χρονιά 2019-20 (αναμένεται η επίσημη ανανέωση για τη σχολική χρονιά 2020-21). Διατίθενται για την ώρα δύο θεματικές ενότητες: Φυσική και Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός και σύντομα θα εμπλουτιστούν με Βιολογία και Μαθηματικά. Οργανωμένα ασφαλή υλικά για κατασκευές και πειράματα για κάθε μαθητή/τρια, οδηγός για εκπαιδευτικούς, λεξιλόγιο όρων (αγγλικά, αραβικά, φάρσι, ελληνικά) και παρουσίαση powerpoint απαρτίζουν τα κιτ που θα λάβουν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί.

Στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Science United Project, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εργαλεία και τα υλικά που θα λάβουν νωρίτερα μέσω ταχυδρομείου και να σχεδιάσουν το μάθημά τους ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης τους. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα ζητηθεί από τις/τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν ποια ή ποιες ενότητες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν στην τάξη τους και να δηλώσουν τον αριθμό των παιδιών, ώστε να παραλάβουν το ανάλογο υλικό δωρεάν μέσω ταχυδρομείου.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας την φόρμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/daHaArVeDG88iurb7

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
LIVE η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚΑ για τις επείγουσες περιπτώσεις και ποιοι γονείς και κηδεμόνες λαμβάνουν μέσω gov έως 750 ευρώ
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Δικαστήρια
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Βγήκε το ΦΕΚ της χρονιάς: 265 μόνιμοι υπάλληλοι στα Δικαστήρια με εξετάσεις τον Ιούνιο – Ολόκληρη η κατανομή
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ