Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η σύσκεψη ειδικών για την επαναλειτουργία
Η κρίσιμη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Από τις συζητήσεις αυτές θα εξαρτηθεί η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σε πρώτη φάση και στη συνέχεια των Γυμνασίων και Λυκείων. Τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες διαφαίνεται νέα  παράταση αναστολής λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων σχολείων μέχρι 14 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, ενώ άλλοι λοιμωξιολόγοι επιμένου να εισηγούνται ότι αυτό δεν έχει νόημα λόγω των επικείμενων εορτών και ζητούν η επιστροφή στα θρανία να γίνει μετά τις γιορτές.

Εξάλλου κατά πληροφορίες οι επιστήμονες της επιτροπής στην πλειοψηφία τους πια δεν  συμφωνούν με το βιαστικό άνοιγμα  αφού κρούσματα,διασωληνωμένοι αλλά και θάνατοι δεν έχουν περιορισθεί παρά το lockdown

Χαρακτηριστικά, ο κ.Χ.Γώγος είπε στον Σκάι: . «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» .

Αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο να έχουμε διαφορετικές ημερομηνίες ανοίγματος ανα περιοχή ανάλογα με το ποσο επιβαρυμένη είναι, αν και αυτό, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έχει προταθεί ακόμα από τους ειδικους, ενώ ένα άλλο σενάριο που πιθανόν θα απασχολήσει τους ειδικους, είναι το ενδεχόμενο διαφορετικών ωραρίων, στο μοντέλο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων που ξεκινούν κάποιοι στις 8, άλλοι στις 9, κοκ την εργασία τους.

Τα σχολεία

Πηγές του ethnos.gr εξάλλου,  αναφέρουν ότι οι περισσότεροι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πια πως τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν τώρα. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση από τους γονείς, σε αυτό το λάιτ lockdown που έχει μπει η χώρα.

Σημειώνουν μάλιστα στις συζητήσεις τους- περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr- ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία δεν θα είναι επικερδής σε αυτή τη φάση της επιδημίας, καθώς ούτως ή άλλως απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών.

Η κυβέρνηση πάντως όπως ήδη έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προτίθεται να ακολουθήσει ειδικά στα σχολεία άλλο δρόμο από αυτόν που θα δείξουν οι επιστήμονες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαίδευση
Πειραματικά σχολεία: Τι αλλάζει στη φοίτηση και γιατί γονείς και εκπαιδευτικοί λένε «όχι»
Δημόσια εκπαίδευση δύο ταχυτήτων; Οι ενστάσεις για τα νέα Πειραματικά σχολεία
Πειραματικά σχολεία: Τι αλλάζει στη φοίτηση και γιατί γονείς και εκπαιδευτικοί λένε «όχι»
βροχές, καταιγίδες, πρόγνωση καιρού
«Κόκκινος συναγερμός» σε έξι περιοχές – Αυξημένη εγρήγορση για την Αττική - Ισχυρές βροχές και κίνδυνος πλημμυρών σήμερα
Αττική: Δύσκολες ώρες σήμερα
«Κόκκινος συναγερμός» σε έξι περιοχές – Αυξημένη εγρήγορση για την Αττική - Ισχυρές βροχές και κίνδυνος πλημμυρών σήμερα
Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιόλαντα
Μεγάλή πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Βιόλαντα: Τρεις τραυματίες - Αγωνία για 5 αγνοούμενους
Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Βιόλαντα στα Τρίκαλα: Τρεις τραυματίες, πέντε αγνοούμενοι εργαζόμενοι
Μεγάλή πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Βιόλαντα: Τρεις τραυματίες - Αγωνία για 5 αγνοούμενους
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Υπόθεση διευθύντριας σχολείου στις Σέρρες: Καμία ανοχή στη βία, αλλά και κρίσιμα ερωτήματα για τις ευθύνες της Πολιτείας
Η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν βρέθηκε τυχαία στη θέση ευθύνης που κατείχε. Κρίθηκε «κατάλληλη» από το διοικητικό σύστημα, τοποθετήθηκε ως...
Υπόθεση διευθύντριας σχολείου στις Σέρρες: Καμία ανοχή στη βία, αλλά και κρίσιμα ερωτήματα για τις ευθύνες της Πολιτείας