Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα η σύσκεψη ειδικών για την επαναλειτουργία
Η κρίσιμη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Από τις συζητήσεις αυτές θα εξαρτηθεί η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σε πρώτη φάση και στη συνέχεια των Γυμνασίων και Λυκείων. Τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες διαφαίνεται νέα  παράταση αναστολής λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων σχολείων μέχρι 14 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, ενώ άλλοι λοιμωξιολόγοι επιμένου να εισηγούνται ότι αυτό δεν έχει νόημα λόγω των επικείμενων εορτών και ζητούν η επιστροφή στα θρανία να γίνει μετά τις γιορτές.

Εξάλλου κατά πληροφορίες οι επιστήμονες της επιτροπής στην πλειοψηφία τους πια δεν  συμφωνούν με το βιαστικό άνοιγμα  αφού κρούσματα,διασωληνωμένοι αλλά και θάνατοι δεν έχουν περιορισθεί παρά το lockdown

Χαρακτηριστικά, ο κ.Χ.Γώγος είπε στον Σκάι: . «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» .

Αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο να έχουμε διαφορετικές ημερομηνίες ανοίγματος ανα περιοχή ανάλογα με το ποσο επιβαρυμένη είναι, αν και αυτό, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έχει προταθεί ακόμα από τους ειδικους, ενώ ένα άλλο σενάριο που πιθανόν θα απασχολήσει τους ειδικους, είναι το ενδεχόμενο διαφορετικών ωραρίων, στο μοντέλο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων που ξεκινούν κάποιοι στις 8, άλλοι στις 9, κοκ την εργασία τους.

Τα σχολεία

Πηγές του ethnos.gr εξάλλου,  αναφέρουν ότι οι περισσότεροι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πια πως τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν τώρα. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση από τους γονείς, σε αυτό το λάιτ lockdown που έχει μπει η χώρα.

Σημειώνουν μάλιστα στις συζητήσεις τους- περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr- ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία δεν θα είναι επικερδής σε αυτή τη φάση της επιδημίας, καθώς ούτως ή άλλως απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών.

Η κυβέρνηση πάντως όπως ήδη έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προτίθεται να ακολουθήσει ειδικά στα σχολεία άλλο δρόμο από αυτόν που θα δείξουν οι επιστήμονες.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη, σε αναφορά του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, για τη Χούντα
ΚΙΝΑΛ: Επικίνδυνος ο παραλληλισμός Χούντας - Πανεπιστημιακής Αστυνομίας