Η κρίσιμη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

Από τις συζητήσεις αυτές θα εξαρτηθεί η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σε πρώτη φάση και στη συνέχεια των Γυμνασίων και Λυκείων. Τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες διαφαίνεται νέα  παράταση αναστολής λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων σχολείων μέχρι 14 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, ενώ άλλοι λοιμωξιολόγοι επιμένου να εισηγούνται ότι αυτό δεν έχει νόημα λόγω των επικείμενων εορτών και ζητούν η επιστροφή στα θρανία να γίνει μετά τις γιορτές.

Εξάλλου κατά πληροφορίες οι επιστήμονες της επιτροπής στην πλειοψηφία τους πια δεν  συμφωνούν με το βιαστικό άνοιγμα  αφού κρούσματα,διασωληνωμένοι αλλά και θάνατοι δεν έχουν περιορισθεί παρά το lockdown

Χαρακτηριστικά, ο κ.Χ.Γώγος είπε στον Σκάι: . «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» .

Αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο να έχουμε διαφορετικές ημερομηνίες ανοίγματος ανα περιοχή ανάλογα με το ποσο επιβαρυμένη είναι, αν και αυτό, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν έχει προταθεί ακόμα από τους ειδικους, ενώ ένα άλλο σενάριο που πιθανόν θα απασχολήσει τους ειδικους, είναι το ενδεχόμενο διαφορετικών ωραρίων, στο μοντέλο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων που ξεκινούν κάποιοι στις 8, άλλοι στις 9, κοκ την εργασία τους.

Τα σχολεία

Πηγές του ethnos.gr εξάλλου,  αναφέρουν ότι οι περισσότεροι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι πια πως τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν τώρα. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση από τους γονείς, σε αυτό το λάιτ lockdown που έχει μπει η χώρα.

Σημειώνουν μάλιστα στις συζητήσεις τους- περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr- ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία δεν θα είναι επικερδής σε αυτή τη φάση της επιδημίας, καθώς ούτως ή άλλως απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών.

Η κυβέρνηση πάντως όπως ήδη έχει δηλώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προτίθεται να ακολουθήσει ειδικά στα σχολεία άλλο δρόμο από αυτόν που θα δείξουν οι επιστήμονες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου