Ανοιχτή επιστολή: Φίλε γονιέ, που αγωνιάς για το πώς θα τα βγάλεις πέρα...
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής - Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς

Ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης προς τους γονείς απευθύνει με ανοιχτή επιστολή η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά:

Φίλε/η γονιέ,

Εσύ που αγωνιάς καθημερινά για το πώς θα τα βγάλεις πέρα οικονομικά, σε περίοδο πανδημίας. Εσύ που πας στην δουλειά με την ψυχή στο στόμα χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ. Εσύ που είσαι σε αναστολή, που έκλεισε το μαγαζί σου, αλλά όχι και οι υποχρεώσεις σου. Εσύ που δουλεύεις τηλεργασία, χωρίς ωράριο και εξοπλισμό. Εσύ που απολύθηκες κάπου μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης και στριμώχνεσαι στις λίστες του ΟΑΕΔ για ένα 8μηνο. Εσύ που συχνά νιώθεις ανήμπορος, ντροπιασμένος που δεν μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου.

Φίλε/η γονιέ,

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν έχεις τα κατάλληλα μέσα για την τηλεκπαίδευση! Δεν είσαι εσύ υπεύθυνος, αλλά αυτοί που είχαν την ευθύνη να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά, που δεν τους καίγεται καρφί αν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μην κουβαλάς αυτό το φορτίο μόνος σου! Δεν είσαι ο μοναδικός γονιός που η τσέπη του δεν αντέχει άλλη «ατομική ευθύνη».

Μην περιμένεις για ένα θαύμα! Η πανδημία και τα αποτελέσματα από την διαχείρισή της στα δικαιώματά σου, ο υγειονομικός κίνδυνος για την οικογένειά σου δεν θα τελειώσουν σύντομα και το «κουράγιο», το «φιλότιμο», στέρεψε προ πολλού, το «όλοι μαζί είμαστε» αποδείχτηκε μια απάτη! 

Φίλε/η γονιέ,

Δες όλη την εικόνα που σου κρύβουν.

Ένα μήνα τώρα, τα παιδιά μας έχουν μείνει έξω από το φυσικό τους χώρο! Κλεισμένα σαν τα αγρίμια στο κλουβί! Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και με τι όρους. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και πέρυσι όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για 3 ολόκληρους μήνες. Τα περιβόητα τάμπλετ δεν έφτασαν ποτέ, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες «πέφτουν» γιατί, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας, … μπαίνουν οι μαθητές για μάθημα…. Χιλιάδες μαθητές αδυνατούν ή δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν το μάθημα γιατί δεν έχουν τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα και ίντερνετ. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς και σε διδακτικές ώρες αμέτρητα. Η μέριμνα από το κράτος για τα σχολεία μηδενική. Η τηλεργασία σε συνδυασμό με την τηλεκπαίδευση έχει γίνει άλυτος γρίφος. Πόσους υπολογιστές, πόσες κάμερες, τί ταχύτητες πρέπει να έχει μια οικογένεια;

Για τα ιδιωτικά σχολεία, όμως, για τους κλινικάρχες, η μέριμνα του κράτους και της κυβέρνησης ξεχειλίζει! Εν μέσω πανδημίας έκαναν 27αρια τμηματα, μείωσαν το προσωπικό καθαριότητας, έφεραν την Τράπεζα θεμάτων, καταργούν το 8ωρο, υλοποιούν τον οδοστρωτήρα του σχεδίου Πισσαρίδη,  χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε ομίλους κολοσσούς. Τα χρήματα που ρέουν για τους λίγους, δικά μας λεφτά, είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ,…,  για τα δημόσια σχολεία  όμως, για τις λαϊκές οικογένειες, τα πάντα νοούνται ως ανεπιθύμητο ΚΟΣΤΟΣ!

Φίλε/η γονιέ,

Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι υποκρισία οι κυβερνητικές δηλώσεις πως «όλα βαίνουν καλώς». Η πανδημία θα αφήσει πίσω ερείπια τα δικαιώματά μας… Είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης απέναντι στα παιδιά, απέναντι σε κάθε γονιό...!

Είναι δική μας ευθύνη να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας, αυτά που τους αξίζουν! Δεν διαπραγματευόμαστε τί και πόσα θα χάσουμε! Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πιο αδύναμους. Γινόμαστε τείχος προστασίας για τα δικαιώματα των νέων παιδιών. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον, το δικό μας μέλλον!

 

Μέσα  από  τους  Συλλόγους  Γονέων και  τις  Ενώσεις  μας  να  παλέψουμε  να παρθούν  ΤΩΡΑ   όλα  τα  απαραίτητα  και ουσιαστικά  μέτρα  για  το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων!

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση