ΟΑΕΔ: Πότε αναμένονται τα νέα προγράμματα για 44.000 ανέργους
Τι αλλάζει στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ από το νέο έτος - Πότε αναμένονται

Στην υλοποίηση oκτώ νέων προγραµµάτων για την πρόσληψη 44.000 ανέργων αναμένεται να προχωρήσει σταδιακά από τον ∆εκέµβριο ο ΟΑΕΔ.

∆ύο από αυτά αφορούν 12.000 δικαιούχους και θα ολοκληρωθούν εντός του Δεκεµβρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα µείνουν ανοιχτά και τους επόµενους µήνες.

Με τις δράσεις του ∆εκεµβρίου συµπληρώνονται τα 19 προγράµµατα που είχε εξαγγείλει ο διοικητής του Οργανισµού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, µε την επιδότηση συνολικά 129.000 νέων θέσεων απασχόλησης και συνολικό προϋπολογισµό 1,13 δισ. ευρώ.

Τη νέα χρονιά θα ενεργοποιηθούν νέου τύπου προγράµµατα κατάρτισης

Τη νέα χρονιά θα ενεργοποιηθούν νέου τύπου προγράµµατα κατάρτισης, βασιζόµενα σε αυτό που «έτρεξε» µε την πολυεθνική Google, τα οποία στοχεύουν στην επιβράβευση όσων νέων έχουν προσόντα προσαρµοσµένα στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Ηδη ο ΟΑΕ∆ έχει λάβει εντολή να προετοιµάσει τις νέου τύπου δράσεις, η χρηµατοδότηση των οποίων θα γίνει µέσα από το Ταµείο Ανάκαµψης.

Με την έλευση της νέας χρονιάς, θα ακολουθήσει και νέα δέσµη προγραµµάτων κατάρτισης, τα οποία θα αξιολογούνται και θα προσφέρουν πραγµατική αναβάθµιση των δεξιοτήτων των εργαζοµένων, προκειµένου να λάβουν την οικονοµική ενίσχυση που προβλέπεται.

Γνώµονας για την υλοποίηση τέτοιων στοχευµένων προγραµµάτων κατάρτισης µε παρόχους είναι το πρόγραµµα που υλοποίησε ο ΟΑΕ∆ σε συνεργασία µε την Google, µε αντικείµενο τις ψηφιακές δεξιότητες και το ψηφιακό µάρκετινγκ. Το πρόγραµµα αρχικά προέβλεπε τη δωρεάν εκπαίδευση για 3.000 θέσεις και λόγω του αυξηµένου ενδιαφέροντος (5.000 αιτήσεις σε διάρκεια 5 ηµερών) προστέθηκαν αρχικά 400 θέσεις και στη συνέχεια άλλες 1.500. Μετά το πρόγραµµα, ακολούθησε επαγγελµατική εµπειρία για 5.000 ανέργους που καταρτίστηκαν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα.

Τι περιλαµβάνει ο σχεδιασµός της διοίκησης

Ο σχεδιασµός της διοίκησης περιλαµβάνει την υλοποίηση προγραµµάτων για νέους έως 29 ετών, µε στόχο την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας για τον γενικό πληθυσµό των νέων ανέργων, αλλά και σε στοχευµένους κλάδους που βρίσκονται στην αιχµή της νέας εποχής, όπως η ψηφιακή οικονοµία.

Ειδικά προγράµµατα σχεδιάζονται για πτυχιούχους, για γυναίκες και για ειδικές οµάδες που αντιµετωπίζουν σηµαντικά εµπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Υπό ανασχεδιασµό τελεί η διαδικασία σύζευξης ανέργων και επιχειρήσεων, µέσα από την αναβάθµιση των εργασιακών συµβούλων ανέργων και εργοδοτών.

«Το ολοκληρωµένο σχέδιο ενεργητικών πολιτικών που υλοποιούµε αποδεικνύει πως ο νέος ΟΑΕ∆ αλλάζει και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονοµία, µε έµφαση στη δηµιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα και στις οµάδες του εργατικού δυναµικού που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, καθώς και σε ευάλωτες πληθυσµιακές οµάδες.

Με ενισχυµένα κίνητρα και στοχευµένα προγράµµατα απασχόλησης, ο ΟΑΕ∆ επιδοτεί την εργασία και καταπολεµά την ανεργία, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους να εργαστούν και σε χιλιάδες επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό», ο διοικητής του Οργανισμού, Σπ. Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, «σκοπός του ΟΑΕΔ είναι να μετατραπεί σε παραγωγό προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τους ανέργους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να επανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και καλούμε τον κόσμο του επιχειρείν να επενδύσει στο εργατικό δυναμικό, αξιοποιώντας τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχουν οι δράσεις μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΚΤΕΛ: Ζητούνται εισπράκτορες με μισθό 1.500€

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asimakopoyloy.jpg
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μαζικά mail σε αποδήμους
Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μαζικά mail σε αποδήμους
ΕΛΜΕΠΑ
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Θεωρούμε ότι η συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση θα έπρεπε να επικεντρώνεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια...
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Νέο «άδειασμα» Πιερρακάκη-κυβέρνησης από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ