Εκπαιδευτικοί: Όχι στον κυβερνητικό αυταρχισμό! Ο αγώνας για παιδεία και υγεία συνεχίζεται!
Οι εκπαιδευτικοί της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως εντείνει την καταστολή, πως η απόφασή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι χουντικής προέλευσης.

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί με ακόμα μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαό και τη νεολαία.

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, τους υγειονομικούς της Καρδίτσας, την απαγόρευση κατάθεσης στεφανιού από ολιγομελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου,  αλλά και την αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε δύο νέους στην πλατεία της Καρδίτσας και στο Καπάνι στη Θεσσαλονίκη.

Με μια απαράδεκτη απόφαση χουντικής προέλευσης και μνημείο αυταρχισμού, η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 3 άτομα, από την 06.00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21.00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020. Για τους παραβάτες προβλέπονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Απόφαση που θέτει σε αναστολή το άρθρο 11 του Συντάγματος για τις συναθροίσεις, που από το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπεται μόνο σε κατάσταση πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος) και αυτό με αυστηρές προϋποθέσεις. Εξ άλλου οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου εξαιρούνται από τη γνωστοποίηση, απαγόρευση ή και περιορισμό(ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων), σύμφωνα με τον επίσης χουντικής προέλευσης νόμο για τις διαδηλώσεις.

 Με το πρόσχημα της πανδημίας καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας ακόμη και το ίδιο το σύνταγμα αν δεν τους βολεύει.

Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε σε κανέναν σε ποιες εποχές της πρόσφατης ιστορίας του Ελληνικού λαού  συνέβαινε  κάτι τέτοιο. Ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη γι αυτό και τιμά το Πολυτεχνείο.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει. Έχει στόχο να αποτρέψει την αγωνιστική ανάταση, να ενοχοποιήσει το λαό για τις  διεκδικήσεις του για την πανδημία.

Φυσικά, ο καημός της κυβέρνησης δεν αφορά την προστασία της υγείας του λαού. Αν ήταν αυτός ο λόγος, θα είχε ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, θα είχε επιτάξει εδώ και μήνες τις ιδιωτικές κλινικές χωρίς να μπουκώνει με χρήμα τους μεγαλέμπορους της Υγείας, θα είχε εξασφαλίσει την αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, θα είχε πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θα είχε πάρει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, η ίδια κυβέρνηση που μας λέει πως για την έξαρση της πανδημίας φταίει "η διασκέδαση των νέων" και "η κινητικότητα" των γονιών που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, πως στις κινητοποιήσεις του λαού υπάρχει "αρρώστια", μας άφησε απροστάτευτους και συνεχίζει να αφήνει κλειστά ακόμα και σήμερα νοσοκομεία όπως το "Παναγία" και το "Λοιμωδών".

Τα συνδικάτα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους μέσα στην εποχή της πανδημίας τηρώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δε τα κάνουν λάστιχο όπως η κυβέρνηση σύμφωνα με ό,τι τη βολεύει.

Οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο που συνδέουν τα αιτήματα του χθες με τις σύγχρονες διεκδικήσεις του σήμερα , θα είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους θέλουν κλειστά στόματα και σκυμμένα κεφάλια.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο ενοχλεί γιατί τα μηνύματά του είναι επίκαιρα και δένουν με το σήμερα όσο ποτέ. Ενοχλεί γιατί δε θέλουν, οι εργαζόμενοι να παλεύουν οργανωμένα για τα δικαιώματά τους, με πρώτα τα δικαιώματα  στην Υγεία και την Παιδεία. Δεν θέλουν να ακουστεί δυνατά το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ που φτιάχνει χούντες και πολέμους σε όλο τον κόσμο εδώ και 70 χρόνια.

Η Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Τραγάκη  Δήμητρα          Δημήτρης Καραμανλής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Σχολεία- Νίκη Κεραμέως: Ενδεχομένως να παραταθεί το σχολικό έτος

Ενδοσχολικές εξετάσεις: Πρός ματαίωση και προαγωγή με βαθμούς τετραμήνων

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Θρόμβωση μετά το εμβόλιο: Τα συμπτώματα και η θεραπεία
Κορονοϊός - Θρόμβωση μετά το εμβόλιο: Τα συμπτώματα και η θεραπεία
Συμπτώματα τα οποία πρέπει να έχει κανείς υπόψη του είναι η εμφάνιση δύσπνοιας, άλγους στο θώρακα, οίδημα στα κάτω άκρα, κοιλιακό άλγος, κεφαλαλγία,...
Κορονοϊός - Θρόμβωση μετά το εμβόλιο: Τα συμπτώματα και η θεραπεία
ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ έως τις 26 Απριλίου
ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και ακόμα να πάρουν βιβλία οι μαθητές του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων