Προσφυγόπουλα στα σχολεία: 15μελής ομάδα εργασίας για ανάδειξη πολιτικών ένταξης - Ονόματα
Συγκροτείται με σημερινή απόφαση της υφυπουργού Παιδείας με σκοπό να επιμελείται και να εκπονεί κοινές δράσεις, για τη διευκόλυνση της ένταξης μαθητών-παιδιών προσφύγων

Με σημερινή απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Σοφίας Ζαχαράκη, συγκροτείται άμισθη Ομάδα Συνεργασίας για την ανάδειξη πολιτικών υποδοχής και ένταξης μαθητών-παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,

Έργο της είναι:

Να επιμελείται και να εκπονεί κοινές δράσεις, για τη διευκόλυνση της ένταξης μαθητών-παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Κατά την εκτέλεση του έργου της, η Ομάδα Εργασίας θα συνεργάζεται με το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΑΙΘ, το οποίο και θα συντονίζει τη δράση της.

Συγκροτούμε την παραπάνω Ομάδα για την υλοποίηση του ως άνω περιγραφόμενου έργου της ορίζοντας τα μέλη αυτής, ως εξής:

1. Μπούτσκου Λεμονιά, εκπαιδευτικό κλ.ΠΕ03, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΑΙΘ, η οποία ορίζεται Συντονίστρια της Ομάδας.

2. Γεωργίου Ιωάννη, Νομικό Σύμβουλο Γραφείο Υφυπουργού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, μέλος, με αναπληρώτρια την Μπαλάσκα Χριστίνα, Νομικό Σύμβουλο Γραφείο Υφυπουργού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

3. Παπαγιάννη Βικτώρια, υπάλληλο του ΥΠΑΙΘ, που υπηρετεί στο Α.Τ.Σ.Π.Ε.Π, κλ. ΠΕ01 Διοικ-Οικον., μέλος.

4. Πανταζή Σταυρούλα, υπάλληλο του ΥΠΑΙΘ, που υπηρετεί στο Α.Τ.Σ.Π.Ε.Π, κλ.ΠΕ01 Διοικ-Οικον., μέλος

5. Μαντέλλου Κυριακή ,εκπαιδευτικό κλ.ΠΕ07,αποσπασμένη στη Γενική Γραμματεία Α/θμιας ,Β/θμιας και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ.

6. Αστέρη Θεοδώρα, Σύμβουλο Α΄ Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Συντονίστρια Μονάδας Ενιαίας Ενταξιακής Εκπαίδευσης του ΙΕΠ, μέλος.

7. Βυθούλκα Αναστασία, εκπαιδευτικό, κλ. ΠΕ70, αποσπασμένη στο ΙΕΠ, μέλος.

8. Πισλή Κωνσταντίνα-Διευθύντρια γραφείου της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. , με αναπληρωματικό μέλος την Ψαθά Κωνσταντίνα-Συνεργάτη της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ.

9. Νικολοπούλου Βασιλική-Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, με αναπληρωματικό μέλος την Σωτηροπούλου Νικολέτα-Προϊσταμένη του Τμήματος Ελληνομάθειας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων της Δ/νσης Δ.Β.Μ.

10. Πασσά Πολυξένη, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Protection Associate, με αναπληρωματικό μέλος την Κοκοζίδου Θεοδώρα, Associate Liaison Expert.

11. Σαββοπούλου Εύα, Associate Communication/Public Information Officer, με αναπληρωματικό μέλος την Διονυσοπούλου Καλλιόπη, Communication/PI Assistant.

12. Imoto Naoko, Chief Education, UNICEF, μέλος.

13. Καίσαρη Παναγιώτα, Education Specialist, UNICEF, μέλος.

14. Σιμόπουλο Γιώργο, Education Officer, UNICEF, μέλος.

15. Σταμάτη Λαμπρινή, Συντονίστρια Δράσεων μη Τυπικής Εκπαίδευσης και Ενδυνάμωσης Κοινοτήτων, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέλος.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Δείτε την απόφαση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις τακτικές της ΔΑΚΕ στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας «με διοργανωτή τον συνταξιούχο πλέον ψευδοαιρετό και...
ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ
Σχολείο
Έγκριση ολιγομελών τμημάτων: Άλυτα τα προβλήματα στην Αττική
Παρά τις υποσχέσεις του Περιφερειακού Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής για την άμεση λύση στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, σήμερα Δευτέρα 20...
Έγκριση ολιγομελών τμημάτων: Άλυτα τα προβλήματα στην Αττική