«Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Φατούρο. Διακεκριμένο αρχιτέκτονα, ξεχωριστό πανεπιστημιακό δάσκαλο, εξέχουσα προσωπικότητα του δημόσιου βίου, τέκνο της "μεγαλειώδους Θεσσαλονίκης"», δηλώνει ο Ν. Φίλης σε μήνυμά του για την απώλεια του Δημήτρη Φατούρου, πρώην υπουργού Παιδείας.
Ο Ν. Φίλης αποχαιρετά στο μήνυμά του «ένα διανοούμενο, ένα πολιτικό, ένα πολίτη με προοδευτικές αξίες και ενεργό παρουσία μισού και πλέον αιώνα».
«Μας αφήνει το έργο του, που επηρέασε γενιές αρχιτεκτόνων και τον νεοελληνικό μοντερνισμό, μας αφήνει τη ματιά του για το περιβάλλον, τις προσπάθειές του για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως των πανεπιστημίων», συμπληρώνει για την παρακαταθήκη του Δ. Φατούρου, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ