Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Πώς γίνεται ο δανεισμός υλικού από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
Αποκλειστικά με ηλεκτρονικές παραγγελίες και με ραντεβού η παραλαβή-παράδοση υλικού από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Σε αναστολή λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων τους, πλην των κλινικών, των εργαστηρίων και των πρακτικών ασκήσεων, έχουν περάσει τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αποκλειστικά με ηλεκτρονικές παραγγελίες και προγραμματισμένες -κατόπιν συνεννόησης- παραλαβές υλικού λειτουργεί από σήμερα η υπηρεσία δανεισμού της Βιβλιοθήκης Κέντρου Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΒΚΠ-ΑΠΘ). Η τροποποίηση της λειτουργίας αφορά τόσο την κεντρική όσο και τις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Αριστοτελείου.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για δανεισμό υλικού υποβάλλονται με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας στον σύνδεσμο lib.auth.gr/el/item_request. Η κάθε βιβλιοθήκη εξυπηρετεί μέχρι 20 αιτήματα την ημέρα.

Για την παραλαβή του υλικού, οι αιτούντες -καθηγητές ή φοιτητές- θα ενημερώνονται από την αντίστοιχη βιβλιοθήκη με σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παραλαβή του υλικού θα γίνεται αποκλειστικά μετά την αποστολή του σχετικού email και μόνο με προγραμματισμένη συνάντηση στην είσοδο κάθε βιβλιοθήκης.

Αντίστοιχα, για την επιστροφή υλικού, η επικοινωνία με κάθε βιβλιοθήκη θα γίνεται και πάλι αποκλειστικά μετά την αποστολή σχετικού email και τον προγραμματισμό συνάντησης.

Σημειώνεται ότι από σήμερα καμία βιβλιοθήκη του ΑΠΘ δε λειτουργεί ως αναγνωστήριο, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή υλικού στην είσοδο των βιβλιοθηκών είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών.

Παράλληλα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ λειτουργούν κανονικά και η πρόσβαση στις πηγές είναι δυνατή σε καθημερινή 24ωρη βάση από υπολογιστή μέσω του συνδέσμου lib.auth.gr/node/1476.

Η ηλεκτρονική αρθρογραφία είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου  search.lib.auth.gr/Summon/Home,

Λίστα συνδρομών και αξιόπιστων πηγών ανοικτής πρόσβασης ανά θεματικό πεδίο μέσω του συνδέσμου Lib.auth.gr/el/πηγές_σύνθετη,

Ανοικτά ακαδημαϊκά συγγράμματα, Πηγές, Ψυχαγωγία, Οδηγίες αναζήτησης στον σύνδεσμο lib.auth.gr/el/covid19lit.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleio mathitria foto
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών
Όπως καταγγέλλουν μαθήτριες της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης, κινδυνεύουν με μεταφορά σε άλλο σχολείο, λόγω ολιγομελούς τμήματος, και μάλιστα τη χρονιά...
Καστοριά: «Κραυγή αγωνίας» από μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ εν όψει πανελλαδικών