Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Πώς γίνεται ο δανεισμός υλικού από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
Αποκλειστικά με ηλεκτρονικές παραγγελίες και με ραντεβού η παραλαβή-παράδοση υλικού από τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Σε αναστολή λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων τους, πλην των κλινικών, των εργαστηρίων και των πρακτικών ασκήσεων, έχουν περάσει τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Ειδικότερα, αποκλειστικά με ηλεκτρονικές παραγγελίες και προγραμματισμένες -κατόπιν συνεννόησης- παραλαβές υλικού λειτουργεί από σήμερα η υπηρεσία δανεισμού της Βιβλιοθήκης Κέντρου Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΒΚΠ-ΑΠΘ). Η τροποποίηση της λειτουργίας αφορά τόσο την κεντρική όσο και τις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Αριστοτελείου.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για δανεισμό υλικού υποβάλλονται με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας στον σύνδεσμο lib.auth.gr/el/item_request. Η κάθε βιβλιοθήκη εξυπηρετεί μέχρι 20 αιτήματα την ημέρα.

Για την παραλαβή του υλικού, οι αιτούντες -καθηγητές ή φοιτητές- θα ενημερώνονται από την αντίστοιχη βιβλιοθήκη με σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παραλαβή του υλικού θα γίνεται αποκλειστικά μετά την αποστολή του σχετικού email και μόνο με προγραμματισμένη συνάντηση στην είσοδο κάθε βιβλιοθήκης.

Αντίστοιχα, για την επιστροφή υλικού, η επικοινωνία με κάθε βιβλιοθήκη θα γίνεται και πάλι αποκλειστικά μετά την αποστολή σχετικού email και τον προγραμματισμό συνάντησης.

Σημειώνεται ότι από σήμερα καμία βιβλιοθήκη του ΑΠΘ δε λειτουργεί ως αναγνωστήριο, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή υλικού στην είσοδο των βιβλιοθηκών είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών.

Παράλληλα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ λειτουργούν κανονικά και η πρόσβαση στις πηγές είναι δυνατή σε καθημερινή 24ωρη βάση από υπολογιστή μέσω του συνδέσμου lib.auth.gr/node/1476.

Η ηλεκτρονική αρθρογραφία είναι προσβάσιμη μέσω του συνδέσμου  search.lib.auth.gr/Summon/Home,

Λίστα συνδρομών και αξιόπιστων πηγών ανοικτής πρόσβασης ανά θεματικό πεδίο μέσω του συνδέσμου Lib.auth.gr/el/πηγές_σύνθετη,

Ανοικτά ακαδημαϊκά συγγράμματα, Πηγές, Ψυχαγωγία, Οδηγίες αναζήτησης στον σύνδεσμο lib.auth.gr/el/covid19lit.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

youth-pass
Τελικά η εφηβεία κρατά έως τα 30; Νέα μελέτη «ξαναγράφει» τα στάδια ανάπτυξης του εγκεφάλου
Τέσσερα κρίσιμα σημεία καμπής αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για την ωρίμανση του ανθρώπινου εγκεφάλου
Τελικά η εφηβεία κρατά έως τα 30; Νέα μελέτη «ξαναγράφει» τα στάδια ανάπτυξης του εγκεφάλου
δασος
Το παρθένο δάσος–θαύμα της Ελλάδας: Μια διαδρομή που οδηγεί σε ένα από τα σπανιότερα τοπία της Ευρώπης
Στο Δάσος του Φρακτού της Ροδόπης η φύση παραμένει ανέγγιχτη, προσφέροντας ένα σκηνικό μοναδικό στην Ελλάδα και εξαιρετικά σπάνιο στην Ευρώπη.
Το παρθένο δάσος–θαύμα της Ελλάδας: Μια διαδρομή που οδηγεί σε ένα από τα σπανιότερα τοπία της Ευρώπης
panepisthmio-amfitheatro
Στα δικαστήρια η κόντρα δύο καθηγητών του ΕΜΠ: Χυδαία τρικάκια, τηλέφωνα για ραντεβού και σκασμένα λάστιχα
Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι κατά την τελευταία εξεταστική είχε απορρίψει στο μάθημά του μια φοιτήτρια που —όπως υποστηρίζει ο ίδιος— είναι η σύντροφος...
Στα δικαστήρια η κόντρα δύο καθηγητών του ΕΜΠ: Χυδαία τρικάκια, τηλέφωνα για ραντεβού και σκασμένα λάστιχα