Μήνυμα Διγαλάκη για την 28η Οκτωβρίου: Ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του για να υπερασπιστεί την ελευθερία του
Το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο παράδειγμα του ελληνικού λαού, που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον ναζισμό-φασισμό αναφέρεται ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την 28η Οκτωβρίου 1940 και την  είσοδο της Ελλάδας στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Β. Διγαλάκης στο μήνυμά του υπενθυμίζει πως λόγω των υγειονομικών συνθηκών ανακαλείται η παρουσία κυβερνητικών εκπροσώπων απ’ όλες τις εκδηλώσεις και τις εκκλησιαστικές δοξολογίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και τονίζει την ανάγκη να αντιμετωπίζονται όλες οι κρίσεις και οι εθνικές προκλήσεις με σθένος, σύμπνοια και σύνεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε αντίστοιχο μήνυμά της, αναφέρθηκε στην ημέρα υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Αναλυτικά το μήνυμα του Β. Διγαλάκη:

Πριν από ακριβώς 80 χρόνια, την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του για να υπερασπιστεί την ελευθερία, τις αξίες και τα δίκαιά του. Η ιστορική συγκυρία δεν ήταν ευνοϊκή και ο ζόφος του ολοκληρωτισμού σκίαζε την Ευρώπη, όμως προτάξαμε το συλλογικό συμφέρον και γίναμε με αυτοπεποίθηση οι διαμορφωτές και όχι οι παρατηρητές της Ιστορίας μας. Η σημερινή ημέρα είναι σύμβολο ενότητας, αποφασιστικότητας και ηρωισμού. Αυτή τη μέρα - σύμβολο έχουμε ανάγκη να την ανακαλούμε κάθε χρόνο, κι ακόμα περισσότερο στις μέρες μας, απέναντι σε κάθε είδους απειλή.
 

Η υγειονομική κρίση και η ανάγκη να ελεγχθεί η διασπορά του ιού επέβαλε φέτος την ανάκληση της παρουσίας κυβερνητικών εκπροσώπων απ’ όλες τις εκδηλώσεις και τις εκκλησιαστικές δοξολογίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Είναι μια απόφαση ευθύνης που τιμά και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία έκανε αντίστοιχο κάλεσμα για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων.
 

Το να διαχειριζόμαστε αυτήν την κρίση αλλά και οποιαδήποτε άλλη εθνική πρόκληση και απειλή με σθένος, σύμπνοια και σύνεση είναι ένδειξη σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και ο καλύτερος φόρος τιμής στο Έπος του ’40.
 

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα