Προσχολική αγωγή στο Μαρούσι: Η απάντηση του δημάρχου στις καταγγελίες για ελλείψεις και καθυστερήσεις
Στοιχεία για τις προδιαγραφές των κτιριακών εγκαταστάσεων και τις ενέργειες του δήμου παραθέτει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου απαντάει στην ανακοίνωση-καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», σχετικά με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις κτιριακές υποδομές της προσχολικής αγωγής.

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τονίζει ότι για την εφαρμογή της Δίχρονος Προσχολικής Αγωγής υλοποιείται πρόγραμμα εργολαβιών για την ενίσχυση του 18ου, του 10ου και του 6ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, με τις εγκαταστάσεις να παραδίδονται στις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου:

«Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τον μαραθώνιο εφαρμογής του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη μας και στη συνέχεια ενημερώσαμε αναλυτικά, για τα προβλήματα υλοποίησης, που δεν σχετίζονται με τη δική μας πολιτική βούληση ή ικανότητα, αλλά με εξωγενείς παράγοντες όπως γραφειοκρατία, καθυστερήσεις εργολάβων, περίοδος covid-19 κ.α.

Δυστυχώς κάποιοι αρέσκονται στην εκμετάλλευση αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος προσδοκώντας να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Εμείς καλόπιστα θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά τη μία και μόνη αλήθεια αυτή των γεγονότων και των δικών μας πράξεων και θα τονίσουμε πως μόνο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού 

Όπως είναι γνωστό, η  εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσής στο Δήμο μας, υλοποιείται μέσω δύο εργολαβιών, μίας προμήθειας με τίτλο: «Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου για 6 σχολικές μονάδες βάσει του αρ. 220 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α)» και μίας για το έργο με τίτλο: «Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης »

Η εργολαβία της προμήθειας αιθουσών και του εξοπλισμού τους, έχει καταληκτική ημερομηνία την 4/11/2020.

Την Παρασκευή 30/10/2020,  έχει προγραμματιστεί η παράδοση των 4 αιθουσών και 4 W.C., στο οικόπεδο επί της Ίωνος & Συγγρού, που σκοπό έχει την κάλυψη των αναγκών του 18ου Ν/Γ Αμαρουσίου.

Την Δευτέρα 2/11/2020 , έχει προγραμματιστεί η παράδοση των 2 W.C. , στο οικόπεδο επί της Ιερού Λόχου 13, για την κάλυψη των αναγκών 10ου Ν/Γ Αμαρουσίου.

Τέλος, την Τετάρτη 4/11/2020 έχει προγραμματιστεί η παράδοση των 4 αιθουσών και 4 W.C., στο οικόπεδο επί της Σαλαμινομάχων, που σκοπό έχει την κάλυψη των αναγκών του 6ου Ν/Γ Αμαρουσίου.

Επιπλέον, έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση του εξοπλισμού στο Παράρτημα του 3ο & 12ο Ν/Γ Αμαρουσίου στην οδό Μεσογείων 18, το οποίο λειτουργεί πλήρως, ενώ έχει παραδοθεί το 80% του απαιτούμενου εξοπλισμού για τις προς λειτουργία σχολικές μονάδες.

Τονίζεται ότι, βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των τελικών διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου στα οικόπεδα επί των οδών  Ίωνος & Συγγρού και επί της οδού Σαλαμινομάχων  είναι η προηγούμενη τοποθέτηση των προκατασκευασμένων οικίσκων, ώστε να αποφευχθούν πιθανές βλάβες. Είναι αδύνατη η διαμόρφωση άυλειου χώρου και παιδικών χαρών όταν θα υπάρχει πρόσβαση μεγάλων οχημάτων και γερανοφόρων τα οποία θα μεταφέρουν τις λυόμενες αίθουσες στα αντίστοιχα Νηπιαγωγεία.

Επί της οδού Ιερού Λόχου, ο σχεδιασμός  έγινε με γνώμονα τη μέγιστη αξιοποίηση του χώρου, ώστε να δημιουργηθούν μέχρι 3 αίθουσες διδασκαλίας και δραστηριοτήτων, για την  κάλυψη των αναγκών σε αριθμό παιδιών σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω κορωνοϊού. Έτσι, προκρίθηκε η λύση της χρήσης εξωτερικών W.C., χωρίς καμία επέμβαση στον φέροντα οργανισμό των υπαρχόντων κτιρίων. Δόθηκε δε ιδιαίτερη έμφαση στην τοποθέτηση των χώρων υγιεινής , ώστε η απόσταση από τις αίθουσες να μην ξεπερνά τα 5μ.

Συμπερασματικά αναφέρεται ότι η εργολαβία της διαμόρφωσης των οικοπέδων με τίτλο: «Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης » έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 85%, βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και η καταληκτική ημερομηνία του έργου είναι η 7/11/2020.

Με γνώμονα την ασφάλεια πρωτίστως των νηπίων μας και του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού και κατ’ επέκταση των κτιριακών συγκροτημάτων, έχει δοθεί η εντολή στα συνεργεία του Δήμου η αποξήλωση και το κλάδεμα όλων των επικίνδυνων κλαδιών των υψηλών δέντρων στο σύνολο των Νηπιαγωγείων.

Στο πλαίσιο των προδιαγραφών των σχολικών μονάδων της Δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, σε όλα τα κτίσματα που πρόκειται θα χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες και WC, έχει προβλεφθεί και έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση περιμετρικής γείωσης και αλεξικέραυνου για την αντικεραυνική τους προστασία. Επιπλέον όλες οι βάσεις των λυομένων διαθέτουν θεμελιακή γείωση. 

Προκύπτει συνεπώς από τα ανωτέρω στοιχεία πως κανείς δεν μπορεί να παραπληροφορεί και να πολιτεύεται εμπορεύομενος τον φόβο και την ανασφάλεια στις Μαρουσιώτικες οικογένειες.

Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει πως διαθέτει τη βούληση να λάβει αποφάσεις, να επιλύσει προβλήματα πολλών δεκαετιών και να υλοποιήσει έργα προς όφελος όλων των δημοτών του Αμαρουσίου».  

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Να λυθεί άμεσα το ζήτημα του παράβολου - Όχι στον αποκλεισμό εκπαιδευτικών
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Να λυθεί άμεσα το ζήτημα του παράβολου - Όχι στον αποκλεισμό εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες κατάταξης λόγω παράβολου
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Να λυθεί άμεσα το ζήτημα του παράβολου - Όχι στον αποκλεισμό εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – προσφορά στα ιδιωτικά συμφέροντα
Εκπαιδευτικοί: Υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – προσφορά στα ιδιωτικά συμφέροντα
Ανακοίνωση του Μετώπου Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί: Υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – προσφορά στα ιδιωτικά συμφέροντα
Εργαζόμενοι σε δομές Ειδικής Αγωγής: Να κλείσουν άμεσα τα ειδικά σχολεία
Εργαζόμενοι σε δομές Ειδικής Αγωγής: Να κλείσουν άμεσα τα ειδικά σχολεία
Να ανασταλεί η λειτουργεία των δομών Ειδικής Αγωγής ζητούν οι εργαζόμενοι σε ΣΜΕΑ της Θεσσαλονίκης, μέχρι να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της...
Εργαζόμενοι σε δομές Ειδικής Αγωγής: Να κλείσουν άμεσα τα ειδικά σχολεία