Το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης απέναντι στη νέα γενιά
«Η Υπουργός Παιδείας λόγω των αποφάσεων, που είχε λάβει για το άνοιγμα των σχολείων, είναι η κύρια υπεύθυνη για τις διαδηλώσεις που συμβαίνουν πανελλαδικώς και δεν δέχεται τις διορθωτικές προτάσεις που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής»

Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο στους μαθητές, συλλαμβάνοντάς τους χωρίς κάποια αποδεικτικά στοιχεία, και επίσης χωρίς να δίνει τις εξηγήσεις που οφείλει να δώσει στους πολίτες. 

Πριν λίγες μέρες συνελήφθη χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ένας μαθητής 14 χρονών σε μια διαδήλωση, η οποία αφορούσε το ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαχειριστεί σωστά την κατάσταση με τα σχολεία (πχ δεν κρατιούνται οι αποστάσεις μέσα στα τμήματα). Στον μαθητή αυτό στερήθηκε το δικαίωμα να επικοινωνήσει με κάποιον (εκτός απ τον δικηγόρο του), μένοντας στη φυλακή για 4 μέρες, ώσπου στο τέλος αθωώθηκε.

Η κυβέρνηση πάνω στο θέμα αυτό έχει τεράστιες ευθύνες, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μέχρι την Υπουργό Παιδείας

Αρχικά, η Υπουργός Παιδείας λόγω των αποφάσεων, που είχε λάβει για το άνοιγμα των σχολείων, είναι η κύρια υπεύθυνη για τις διαδηλώσεις που συμβαίνουν πανελλαδικώς και δεν δέχεται τις διορθωτικές προτάσεις που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής. Σχετικά με το θέμα του 14χρονου μαθητή η κ. Κεραμέως, αν και ρωτήθηκε στη Βουλή σχετικά με το θέμα αυτό, αρνήθηκε να απαντήσει, γεγονός που θα πρέπει να μας ανησυχήσει στην περίπτωση που έχουμε ξανά παρόμοια περιστατικά.

Ύστερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλη ευθύνη σχετικά με τη σύλληψη του 14χρονου, και αυτό γιατί δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, έτσι ώστε να μην συλλαμβάνονται άτομα, και ειδικά ανήλικοι, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Επιπλέον, όταν οι μαθητές και γενικά ο λαός ζητούσαν εξηγήσεις σχετικά με τη σύλληψη του 14χρονου ούτε κ. Χρυσοχοΐδης έδινε κάποια εξήγηση πάνω στο θέμα αυτό.

 Για να υπάρξει κάποια βελτίωση στην κατάσταση που επικρατεί, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναγκαίες αλλαγές:

  • Πρώτον, θα πρέπει οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 14χρονο να τιμωρηθούν παραδειγματικά, να γίνονται συνεχείς και πιο αυστηροί έλεγχοι στην αστυνομία και όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, να λαμβάνονται πιο υπεύθυνες αποφάσεις.
  • Δεύτερον, η υπουργός παιδείας θα πρέπει να ακούσει επιτέλους τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις, που αυτά έχουν προτείνει σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας (πχ 15 παιδιά ανά τμήμα, πρόσληψη εκπαιδευτικών, κλπ.), αλλά και τη μαθητική κοινότητα.
  • Τρίτον, η κυβέρνηση θα πρέπει να μην κοιτάζει επιφανειακά τα γεγονότα και να αποφεύγει τις γενικεύσεις, αλλά να τα κοιτάζει πιο αντικειμενικά και σε μεγαλύτερο βάθος.

Τέλος, η ηγεσία της χώρας θα πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στη νέα γενιά, και να ξεκινήσει να βλέπει τα πράγματα με διαφορετική σκοπιά, χρησιμοποιώντας τη σοβαρότητα και χωρίς γενικεύσεις.

*Άγγελος Τζίτζιρας Φοιτητής Μέλος της Γραμματείας του τομέα παιδείας και της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

*Νίκος Βούλγαρης Φοιτητής και Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

dystopia 2097
Dystopia_Corinth 2097: Μια ταινία μαθητών που διακρίθηκε διεθνώς
Πρωτιά σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για την ταινία μικρού μήκους του 10ου Δημοτικού Κορίνθου - «Μια αποτίμηση του παρόντος που ισοδυναμεί με...
Dystopia_Corinth 2097: Μια ταινία μαθητών που διακρίθηκε διεθνώς
mpalaskas
Κατεπείγουσα ΕΔΕ κατά Μπαλάσκα για τις συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους
Κατεπείγουσα ΕΔΕ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άθλιες δηλώσεις Μπαλάσκα και τις νομικές συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους -...
Κατεπείγουσα ΕΔΕ κατά Μπαλάσκα για τις συμβουλές σε επίδοξους γυναικοκτόνους