Μαθητές της Γ΄Λυκείου θα «πετάξουν» με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας
Εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στις 7 Νοεμβρίου - Προθεσμίες για αιτήσεις

Πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση απαιτούνται:

- Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης - συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους)

- Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής

- Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα διενεργηθούν οι ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, ενώ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα γίνει η εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Σημειώνεται ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν από το ΓΕΑ με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
ντουντούκα διαμαρτυρία
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κάλεσμα σε διαμαρτυρία σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας