Μαθητές της Γ΄Λυκείου θα «πετάξουν» με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας
Εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στις 7 Νοεμβρίου - Προθεσμίες για αιτήσεις

Πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση απαιτούνται:

- Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης - συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους)

- Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής

- Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα διενεργηθούν οι ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, ενώ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα γίνει η εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Σημειώνεται ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν από το ΓΕΑ με νεότερη ανακοίνωση.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
«Η κατάργησή των Σχολικών Επιτροπών θα φέρει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα» - Γιατί οι Δήμαρχοι προειδοποιούν για «έμφραγμα» στα σχολεία
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
ασεπ μόνιμες θέσεις σε όλη την χώρα
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Νέα προκήρυξη τύπου «Κ» του ΑΣΕΠ για αποφοίτους Γυμνασίου (και Δημοτικού έως το 1980). Πού θα γίνουν οι προσλήψεις και ποιες ειδικότητες θα ζητηθούν.
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Ανεστίδης: «Την Κυριακή θα ρίξουμε άγκυρα για συνομιλίες» – Τα μπλόκα παραμένουν σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση