Υπηρεσιακά Συμβούλια: «Μπλόκο» στις ηλεκτρονικές εκλογές και από την ΕΛΜΕ Πέλλας
Οχι και από την ΕΛΜΕ Πέλλας στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την διεξαγωγή  εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με ηλεκτρονικό τρόπο και καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του να αναθεωρήσει τη στάση της και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου να προχωρήσει σε:

1. Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.

2. Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.

3. Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου και την γενικότερη «αντοχή» του συστήματος.

4. Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα (π.χ. Τετάρτη όπως ίσχυε ως τώρα) δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αυτό θα διευκολύνει τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική.

Δηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.

Δεν συμμετέχουμε σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κλπ) των εκλογών αυτών.

Ζητούμε από όλες τις παρατάξεις να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για το ΠΥΣΔΕ Πέλλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των αδιέξοδων επιλογών του Υ.ΠΑΙ.Θ, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη απέναντι στον κλάδο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξιούχος
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις συνταξιούχων – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα
Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους: Πότε βγάζουν ΔΥΠΑ και gov.gr τα αποτελέσματα
Αλέξης Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κωνσταντοπούλου για 2015: «Ο Τσίπρας είχε ντιλάρει, πρωτεργάτης της προδοσίας»
Ευθεία επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανασύροντας τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν στο...
Κωνσταντοπούλου για 2015: «Ο Τσίπρας είχε ντιλάρει, πρωτεργάτης της προδοσίας»