Μ. Τζούφη: Ο νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός του Υπουργείου Παιδείας
«Η αδιαλλαξία του υπουργείου είναι ιδεολογικού χαρακτήρα» υποστηρίζει στην εφημερίδα «Η Εποχή» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στο υπουργείο Παιδείας «νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό»

«Το υπουργείο Παιδείας απορρίπτει κάθε θετικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όχι λόγω έλλειψης πόρων, εφόσον αυτοί μπορούν να βρεθούν είτε από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά λόγω πολιτικής στόχευσης και θεώρησης» αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα «Η Εποχή» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη. 

Όπως υποστηρίζει «η αδιαλλαξία του υπουργείου είναι ιδεολογικού χαρακτήρα» σημειώνοντας πως «επικρατεί η αίσθηση της πυγμής και η ιδέα πως ούτε η πανδημία μπορεί να ανακόψει το σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό δεν υλοποιούνται οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο, όπως και δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγειονομική θωράκιση των δημόσιων σχολείων».

Προσθέτει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «δεν επιθυμεί διάλογο ούτε με τους μαθητές, ούτε με τους εκπαιδευτικούς, ούτε με τους γονείς. Εφαρμόζει το δόγμα του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες (πχ: κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επαναφορά της διαγωγής στα απολυτήρια).

Άλλωστε, ο συντηρητισμός της υπουργού Νίκη Κεραμέως φάνηκε και από τον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων. Αντί να αφουγκραστεί τα δίκαια αιτήματα και τους προβληματισμούς, έκανε λόγο για τεμπέληδες μαθητές που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Το ίδιο στερεότυπο υιοθέτησε και η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε χρήση βίας, εξακριβώσεις στοιχείων και σωρηδόν ελέγχους στις τσάντες των μαθητών που συμμετείχαν στη μαθητική πορεία της προηγούμενης Πέμπτης.

Η Αστυνομία συνέλαβε 8 μαθητές, ισχυριζόμενη πως έκαναν ρίψη μολότοφ. Παραμένει ασαφές αν ήταν σαν τις 150 ανύπαρκτες μολότοφ στην αντιφασιστική πορεία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής».

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα