«Συστάσεις» για τηλεκπαίδευση και διεξαγωγή εργαστηριακών μαθημάτων για το «σπάσιμο» κατάληψης
Καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για χειρισμούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κ. Μακεδονίας - «Βάζουν σε αντιπαράθεση εκπαιδευτικούς και μαθητές»

Τους χειρισμούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς προτάθηκε στους εκπαιδευτικούς του 7ου και του 8ου ΕΠΑΛ που τελούν υπό κατάληψη να διεξάγουν τα εργαστηριακά μαθήματα στο Εργαστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ έγναν και συστάσεις για τηλεκπαίδευση εκτός ωραρίου.

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, θέτει πρακτικά ζητήματα για τη συγκεκριμένη πρόταση («οι τάξεις που έχουν Θεωρίες και εργαστήρια θα κάνουν μερικώς μαθήματα και οι τάξεις που έχουν κυρίως εργαστήρια θα κάνουν κυρίως εργαστήρια χωρίς θεωρίες» σημειώνεται σχετικά) και εκτιμά πως «οι προτάσεις αυτές είναι ανεφάρμοστες και σα σκοπό έχουν μόνο την εκδίκηση απέναντι στους μαθητές , να βάλουν  σε αντιπαράθεση τους καθηγητές μαζί τους».

Άλλωστε, σε σχολείο του ίδιου συγκροτήματος χάνονται 100 ώρες μαθήματος όχι λόγω καταλήψεων, αλλά λόγω μεγάλων ελλείψεων σε καθηγητές.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, πριν ακόμη εκδοθεί η κατάπτυστη εγκύκλιος του ΥΠΕΘ για τηλεκπαίδευση στα σχολεία υπό κατάληψη, με ανακοίνωσή μας δηλώσαμε ότι θα καλύψουμε συνδικαλιστικά όποιο συνάδελφο αρνηθεί να κάνει τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολείο. Προκηρύξαμε  τις απαραίτητες στάσεις εργασίας μαζί με την ΟΛΜΕ μέχρι να βγει η απόφαση για απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ  από την τηλεκπαίδευση . Σήμερα υπάρχει η απόφαση της ΑΔΕΔΥ και είναι καθ όλα νόμιμη. Στείλαμε τα εξώδικα της ΑΔΕΔΥ στα σχολεία.

Σήμερα και παρά την αντίσταση των συναδέλφων στα σχολεία υπό κατάληψη, η Περιφέρεια προσπαθεί να μεθοδεύσει να έρθουν οι συνάδελφοι σε αντιπαράθεση με τους μαθητές, με διάφορους τρόπους. Έτσι στο 7ο και στο 8ο ΕΠΑΛ που είναι υπό κατάληψη ο Περιφερειακός Διευθυντής πρότεινε να γίνουν τα εργαστηριακά μαθήματα στο ΕΚ που δεν είναι υπό κατάληψη. Επίσης έγιναν και συστάσεις στους συναδέλφους να κάνουν τηλεκπαίδευση και μάλιστα εκτός ωραρίου.

Να τονίσουμε ότι πέρα από ζητήματα ηθικής εγείρονται και άλλα ζητήματα σε σχέση με αυτές τις μεθοδεύσεις.

  1. Η Α΄ τάξη που έχει κυρίως θεωρίες δε θα κάνει μάθημα γιατί το σχολείο είναι υπό κατάληψη. Οι τάξεις που έχουν Θεωρίες και εργαστήρια θα κάνουν μερικώς μαθήματα και οι τάξεις που έχουν κυρίως εργαστήρια θα κάνουν κυρίως εργαστήρια χωρίς θεωρίες. Τί είδους λειτουργία είναι αυτή;
  2. Αν υπάρχει η σκέψη να γίνουν και οι θεωρίες εκεί τους απαντούμε ότι είναι αδύνατο να μαζευτούν (εκτός του ότι απαγορεύεται και απαιτείται η ύπαρξη και δεύτερου καθηγητή στα μεγάλα τμήματα) δύο σχολεία ξαφνικά για να κάνουν και θεωρίες στο ΕΚ δηλ. 700 περίπου παιδιά και επιπλέον στο χώρο του ΕΚ στεγάζεται κι ένα τρίτο σχολείο το 15ο ΕΠΑΛ.
  3. Οι μαθητές που κάνουν εργαστήρια στην περίπτωση που εμφανιστεί καθηγητής να κάνει Webex πως θα βρεθούν στο σπίτι τους να παρακολουθήσουν το μάθημα αφού είναι στο σχολείο; Θα πρέπει να πάνε στο σπίτι και να ξαναεπιστρέψουν  για το εργαστήριο; Πρακτικά αδύνατο.
  4. Οι προτάσεις αυτές είναι ανεφάρμοστες και σα σκοπό έχουν μόνο την εκδίκηση απέναντι στους μαθητές , να βάλουν  σε αντιπαράθεση τους καθηγητές μαζί τους  και όχι το να μη χάνονται ώρες μαθήματος. Την ίδια στιγμή που στο ίδιο συγκρότημα στο 15ο ΕΠΑΛ χάνονται περίπου 100 ώρες μαθήματος την εβδομάδα από έλλειψη καθηγητών. Από το ΕΠΑΛ λείπουν 2 μηχανολόγοι , 1 ηλεκτρονικός, 1 καθηγητής ναυτιλιακών, 1 φυσικός  αλλά και ώρες φιλολόγων , αγγλικής κλπ.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη κάνουν ούτε μία ώρα τηλεκπαίδευσης  στα υπό κατάληψη σχολεία ούτε εντός ωραρίου πόσο μάλλον εκτός.

Να αντισταθούν σε πιέσεις που ασκούνται μέσω προφορικών εντολών και να αναφέρουν στην ΕΛΜΕ κάθε απόπειρα τρομοκράτησης τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

gynaikoktonos glyka nera
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
Ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά έλαβε προθεσμία για την απολογία, ενώ εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό...
Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο γυναικοκτόνος
karolain 33xronos syzygos
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού
Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει αν θα δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια...
Γυναικοκτονία-Γλυκά Νερά: Αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού