μαθητικές καταλήψεις
«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, χαιρετίζει τον οργανωμένο, αποφασισμένο και με δίκαια αιτήματα αγώνα των μαθητών. Η διεκδίκηση των αυτονόητων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τους και αποτελεί δείκτη ωριμότητας και δίνει την καλύτερη απάντηση στους «καλοθελητές» που χαρακτηρίζουν τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους ήδη εργάζονται και ψηφίζουν, «ανώριμα σχολιαρόπαιδα».

Απέναντι στο οργανωμένο κίνημα των μαθητών, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επιστράτευσε κάθε όπλο της: συκοφαντίες για «αρνητές της μάσκας», εισαγγελείς, ασφαλίτες, «αγανακτισμένους πολίτες», αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει τα προβλήματα που αναδεικνύουν εύστοχα οι μαθητές, αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Την ίδια ώρα άλλωστε που κόπτεται εντελώς υποκριτικά για τις χαμένες ώρες, μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 8000 κενά, δηλαδή χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε!

Τελευταία «φαεινή» ιδέα των φωστήρων του Υπουργείου είναι να κάνουν τους εκπαιδευτικούς «χαφιέδες» των μαθητών τους, μας ζητάνε να βάζουμε «απουσία» στους μαθητές που κινητοποιούνται, να τους χαμηλώσουμε τη διαγωγή, να εμποδίζουμε τις κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος.

Τους το ξεκαθαρίζουμε και τους κόβουμε το βήχα: χαφιέδες και παιδονόμοι των μαθητών μας οι εκπαιδευτικοί ούτε ήμασταν ούτε πρόκειται να γίνουμε. Ο ρόλος μας είναι δίπλα τους στους οργανωμένους αγώνες τους και στα δίκαια αιτήματά τους που είναι και δικά μας αιτήματα.

«Απουσία» από τις λαϊκές ανάγκες παίρνει η κυβέρνηση που δεν αξιοποίησε τους 6 ολόκληρους μήνες που εξασφάλισε ο ελληνικός λαός με την πειθαρχία του ώστε να ανοίξει και να συντηρήσει κλειστά σχολεία, να εξασφαλίσει αίθουσες, να διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς, σχολιάτρους, καθαρίστριες, να οργανώσει ασφαλή και χωρίς συγχρωτισμό μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία

«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

«Κινητοποίηση» έδειξε η κυβέρνηση μόνο για να ταΐσει με 22 εκατομμύρια τους μεγαλοκαναλάρχες και τα γνωστά παπαγαλάκια τους, με 11 εκατομμύρια τους κατασκευαστές εθνικών οδών, πέρα από τη φοροασυλία και τις παχυλές επιδοτήσεις σε βιομηχάνους-τραπεζίτες-εφοπλιστές-μεγαλοξενοδόχους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα