μαθητικές καταλήψεις
«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, χαιρετίζει τον οργανωμένο, αποφασισμένο και με δίκαια αιτήματα αγώνα των μαθητών. Η διεκδίκηση των αυτονόητων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τους και αποτελεί δείκτη ωριμότητας και δίνει την καλύτερη απάντηση στους «καλοθελητές» που χαρακτηρίζουν τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους ήδη εργάζονται και ψηφίζουν, «ανώριμα σχολιαρόπαιδα».

Απέναντι στο οργανωμένο κίνημα των μαθητών, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επιστράτευσε κάθε όπλο της: συκοφαντίες για «αρνητές της μάσκας», εισαγγελείς, ασφαλίτες, «αγανακτισμένους πολίτες», αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει τα προβλήματα που αναδεικνύουν εύστοχα οι μαθητές, αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Την ίδια ώρα άλλωστε που κόπτεται εντελώς υποκριτικά για τις χαμένες ώρες, μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 8000 κενά, δηλαδή χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε!

Τελευταία «φαεινή» ιδέα των φωστήρων του Υπουργείου είναι να κάνουν τους εκπαιδευτικούς «χαφιέδες» των μαθητών τους, μας ζητάνε να βάζουμε «απουσία» στους μαθητές που κινητοποιούνται, να τους χαμηλώσουμε τη διαγωγή, να εμποδίζουμε τις κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος.

Τους το ξεκαθαρίζουμε και τους κόβουμε το βήχα: χαφιέδες και παιδονόμοι των μαθητών μας οι εκπαιδευτικοί ούτε ήμασταν ούτε πρόκειται να γίνουμε. Ο ρόλος μας είναι δίπλα τους στους οργανωμένους αγώνες τους και στα δίκαια αιτήματά τους που είναι και δικά μας αιτήματα.

«Απουσία» από τις λαϊκές ανάγκες παίρνει η κυβέρνηση που δεν αξιοποίησε τους 6 ολόκληρους μήνες που εξασφάλισε ο ελληνικός λαός με την πειθαρχία του ώστε να ανοίξει και να συντηρήσει κλειστά σχολεία, να εξασφαλίσει αίθουσες, να διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς, σχολιάτρους, καθαρίστριες, να οργανώσει ασφαλή και χωρίς συγχρωτισμό μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία

«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

«Κινητοποίηση» έδειξε η κυβέρνηση μόνο για να ταΐσει με 22 εκατομμύρια τους μεγαλοκαναλάρχες και τα γνωστά παπαγαλάκια τους, με 11 εκατομμύρια τους κατασκευαστές εθνικών οδών, πέρα από τη φοροασυλία και τις παχυλές επιδοτήσεις σε βιομηχάνους-τραπεζίτες-εφοπλιστές-μεγαλοξενοδόχους

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

meth
Κρήτη: Ανησυχία για 40χρονη νηπιαγωγό - Μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο κατέληξε στη ΜΕΘ
Μία γυναίκα στην Κρήτη πήγε για επίσκεψη στον οδοντίατρο και κατέληξε να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Κρήτη: Ανησυχία για 40χρονη νηπιαγωγό - Μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο κατέληξε στη ΜΕΘ
online-laptop_asep_tile_eksetaseis_pistopoiisi_agglikon_moriodotisi.jpg
Τράπεζα Θεμάτων: Το δημόσιο σχολείο δε μπορεί να είναι «πλατφόρμα»
Η Τράπεζα Θεμάτων ακυρώνει και εργαλειοποιεί τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τον αποσυνδέει από το επιστημονικό αντικείμενο του και τους μαθητές\τριες...
Τράπεζα Θεμάτων: Το δημόσιο σχολείο δε μπορεί να είναι «πλατφόρμα»