ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Χαιρετισμός στους αγωνιζόμενους μαθητές
«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, χαιρετίζει τον οργανωμένο, αποφασισμένο και με δίκαια αιτήματα αγώνα των μαθητών. Η διεκδίκηση των αυτονόητων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας τους και αποτελεί δείκτη ωριμότητας και δίνει την καλύτερη απάντηση στους «καλοθελητές» που χαρακτηρίζουν τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους ήδη εργάζονται και ψηφίζουν, «ανώριμα σχολιαρόπαιδα».

Απέναντι στο οργανωμένο κίνημα των μαθητών, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επιστράτευσε κάθε όπλο της: συκοφαντίες για «αρνητές της μάσκας», εισαγγελείς, ασφαλίτες, «αγανακτισμένους πολίτες», αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει τα προβλήματα που αναδεικνύουν εύστοχα οι μαθητές, αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Την ίδια ώρα άλλωστε που κόπτεται εντελώς υποκριτικά για τις χαμένες ώρες, μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 8000 κενά, δηλαδή χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε!

Τελευταία «φαεινή» ιδέα των φωστήρων του Υπουργείου είναι να κάνουν τους εκπαιδευτικούς «χαφιέδες» των μαθητών τους, μας ζητάνε να βάζουμε «απουσία» στους μαθητές που κινητοποιούνται, να τους χαμηλώσουμε τη διαγωγή, να εμποδίζουμε τις κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος.

Τους το ξεκαθαρίζουμε και τους κόβουμε το βήχα: χαφιέδες και παιδονόμοι των μαθητών μας οι εκπαιδευτικοί ούτε ήμασταν ούτε πρόκειται να γίνουμε. Ο ρόλος μας είναι δίπλα τους στους οργανωμένους αγώνες τους και στα δίκαια αιτήματά τους που είναι και δικά μας αιτήματα.

«Απουσία» από τις λαϊκές ανάγκες παίρνει η κυβέρνηση που δεν αξιοποίησε τους 6 ολόκληρους μήνες που εξασφάλισε ο ελληνικός λαός με την πειθαρχία του ώστε να ανοίξει και να συντηρήσει κλειστά σχολεία, να εξασφαλίσει αίθουσες, να διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς, σχολιάτρους, καθαρίστριες, να οργανώσει ασφαλή και χωρίς συγχρωτισμό μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία

«Μεμπτή» είναι η διαγωγή της κυβέρνησης που ήδη από το Μάρτη ξεκαθάρισε στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ ότι -αντίθετα προς τις εισηγήσεις τους- δεν πρόκειται να μειώσει το συνωστισμό στις τάξεις.

«Κινητοποίηση» έδειξε η κυβέρνηση μόνο για να ταΐσει με 22 εκατομμύρια τους μεγαλοκαναλάρχες και τα γνωστά παπαγαλάκια τους, με 11 εκατομμύρια τους κατασκευαστές εθνικών οδών, πέρα από τη φοροασυλία και τις παχυλές επιδοτήσεις σε βιομηχάνους-τραπεζίτες-εφοπλιστές-μεγαλοξενοδόχους

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ