«Παιδαγωγικό μέτρο» για την κυβέρνηση η εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις
Ως «παιδαγωγικό μέτρο» εμφάνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την εκδικητική εξαίρεση των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις από την τηλεκπαίδευση

«Είναι προφανές ότι σε ότι αφορά τις καταλήψεις έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή» σημείωσε η κ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και ως προς τις αιτιάσεις για τον συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες και το ζήτημα των προσλήψεων των εκπαιδευτικών είπε ότι μόνο το 3% των σχολικών αιθουσών αριθμεί 26-30 μαθητές, ενώ ως προς τις προσλήψεις πέρσι είχαν προσληφθεί 24.505 ενώ φέτος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.000 αναπληρωτές και επίκειται τρίτη φάση προσλήψεων τον Οκτώβριο. 

Η κ. Πελώνη ερωτηθείσα για το αν θα παίρνουν απουσίες όσοι μαθητές δεν έχουν τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση σημείωσε ότι «όλα είναι έτοιμα για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Εφαρμόζεται ήδη σε περιπτώσεις με περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο».

Για την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, ανέφερε τα εξής:

- Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπ. Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

- Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

- Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.

- Έχουμε ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου