kerameos
«Σοκάρει η παραδοχή πως περίπου 40.000 μαθητές αποτελούν για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση μια στατιστική ασημαντότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνη στην Νίκη Κεραμέως ότι προσπαθεί να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπό το βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων και της κοινωνικής κατακραυγής όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις όπου αποδοκιμάζεται, διακίνησε στα ΜΜΕ ανακοίνωση με τίτλο: «FAKE NEWS και στην Παιδεία», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Την ίδια στιγμή, η διαδήλωση χιλιάδων μαθητών στο κέντρο της Αθήνας δεχόταν χημικά -αντί δηλαδή διαλόγου με το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία. Αντί συζήτησης με τους μαθητές, απειλές για αποκλεισμό από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, όσων μαθητών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Κρίση πανικού ή ιδεολογική εμμονή;

Στο έγγραφο που διένειμε το υπουργείο αναφέρεται πως «τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου»... Σοκάρει η παραδοχή πως περίπου 40.000 μαθητές αποτελούν για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση μια στατιστική ασημαντότητα. Ούτε μια λέξη βέβαια για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε τμήματα των 22, των 23 και των 24 παιδιών. Ούτε μια λέξη και για το γεγονός ότι η ΝΔ ψήφισε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας, ζήτησε τη δραστική μείωση του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις. Το ίδιο ζήτησε και η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Όμως η κυβέρνηση αδιαφόρησε, με την υπουργό Παιδείας να τονίζει σε κάθε της τηλεοπτική εμφάνιση πως είναι αδύνατον να χτιστούν νέα σχολεία. Όμως η δημιουργία μικρότερων τμημάτων θα γινόταν με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης αίθουσας σε τοπικό επίπεδο και για το χρονικό διάστημα της πανδημίας. Η μόνη απάντηση του υπουργείου ήταν ο… ιστορικός πλέον «μέσος όρος Κεραμέως».

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας όφειλε να προσλάβει επιπλέον προσωπικό. Ενδεικτικά, το 2019-2020 και με χρήματα που είχε προβλέψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσλήφθηκαν 40.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Φέτος, και με τουλάχιστον 7.000 εκπαιδευτικούς να έχουν συνταξιοδοτηθεί ή να αδυνατούν να εργαστούν λόγω κορονοϊού, έχουν προσληφθεί 32.000. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!
 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Σε εκλογική ετοιμότητα η Χαριλάου Τρικούπη – Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών
Πίνακες α) κατάταξης εκπαιδευτικών και β) αποκλειόμενων υποψηφίων κλάδου ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ08 για τον δευτεροβάθμιο κύκλο των Ευρωπαϊκών...
Ευρωπαϊκά Σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων και απορριφθέντων εκπαιδευτικών