kerameos
«Σοκάρει η παραδοχή πως περίπου 40.000 μαθητές αποτελούν για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση μια στατιστική ασημαντότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνη στην Νίκη Κεραμέως ότι προσπαθεί να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπό το βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων και της κοινωνικής κατακραυγής όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις όπου αποδοκιμάζεται, διακίνησε στα ΜΜΕ ανακοίνωση με τίτλο: «FAKE NEWS και στην Παιδεία», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Την ίδια στιγμή, η διαδήλωση χιλιάδων μαθητών στο κέντρο της Αθήνας δεχόταν χημικά -αντί δηλαδή διαλόγου με το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας σε μια δύσκολη για όλους συγκυρία. Αντί συζήτησης με τους μαθητές, απειλές για αποκλεισμό από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, όσων μαθητών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Κρίση πανικού ή ιδεολογική εμμονή;

Στο έγγραφο που διένειμε το υπουργείο αναφέρεται πως «τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου»... Σοκάρει η παραδοχή πως περίπου 40.000 μαθητές αποτελούν για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση μια στατιστική ασημαντότητα. Ούτε μια λέξη βέβαια για τους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που φοιτούν σε τμήματα των 22, των 23 και των 24 παιδιών. Ούτε μια λέξη και για το γεγονός ότι η ΝΔ ψήφισε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας, ζήτησε τη δραστική μείωση του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις. Το ίδιο ζήτησε και η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Όμως η κυβέρνηση αδιαφόρησε, με την υπουργό Παιδείας να τονίζει σε κάθε της τηλεοπτική εμφάνιση πως είναι αδύνατον να χτιστούν νέα σχολεία. Όμως η δημιουργία μικρότερων τμημάτων θα γινόταν με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης αίθουσας σε τοπικό επίπεδο και για το χρονικό διάστημα της πανδημίας. Η μόνη απάντηση του υπουργείου ήταν ο… ιστορικός πλέον «μέσος όρος Κεραμέως».

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας όφειλε να προσλάβει επιπλέον προσωπικό. Ενδεικτικά, το 2019-2020 και με χρήματα που είχε προβλέψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσλήφθηκαν 40.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Φέτος, και με τουλάχιστον 7.000 εκπαιδευτικούς να έχουν συνταξιοδοτηθεί ή να αδυνατούν να εργαστούν λόγω κορονοϊού, έχουν προσληφθεί 32.000. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
natsios
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
Ο Νατσιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση της κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι φαίνεται να συγκλίνει με τις θέσεις της «Νίκης»
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
κακοκαιρία στην Αττική
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία: Εκτάκτως στην Κατηγορία 5 (ακραία) η καταιγίδα – Συναγερμός για την Αττική
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
υποτροφίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Υποτροφίες Μιχαήλ Λάσκαρη 2026-2027: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και βιβλία για 120 δικαιούχους – Κριτήρια και προθεσμίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας