Καταλήψεις στα σχολεία: Επιχείρηση «απουσία στον καταληψία» από Κεραμέως
Τις απουσίες επιστρατεύει από σήμερα εναντίον των «καταληψιών» μαθητών η υπουργός Παιδείας - Υποχρεωτική από σήμερα η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο διάλογος για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών υπέδειξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά να γίνεται με ανοιχτά σχολεία» ανέφερε μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας πως οι χθεσινές εξαγγελίες αφορούσαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή «κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις λαμβάνουν χώρα μετά από ψηφοφορία όλων των μαθητών ενός σχολείου.

Δήλωσε, παρόλα αυτά, πως είναι «στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να συζητήσει», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με παρουσίες

Με αυστηρό τόνο η υπουργός Παιδείας εξαίρεσε με σαφήνεια τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις από την τηλεκπαίδευση που ξεκινά σήμερα «με παρουσίες», όπως τόνισε, και επανέλαβε ότι οι χαμένες ώρες των μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Οι μαθητές που  συμμετέχουν στην κατάληψη «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

«Οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι μόνο το 3% των τμημάτων της χώρας»

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%. Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό»

Όσον αφορά τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Για τα κενά που παρατηρούνται, υπογράμμισε πως αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τους υπαλλήλους καθαριότητας, η υπουργός σημείωσε ότι έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι και «να καλύπτονται οι ενισχυμένες ανάγκες καθαρισμού».

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης