Να επιστρέψουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών!
Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών αλλά καλεί και ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών!

Update: Μετά από επικοινωνία του Κωνσταντίνου Μπαντίκου, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το alfavita.gr, διευκρινίζεται ότι τελικά δεν ισχύει η καταγγελία αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, σύμφωνα με την οποία η ΠΔΕ ζήτησε να διακοπούν όλες οι άδειες που είχαν δοθεί σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την παραποίηση της αλήθειας» δηλώνει στο alfavita.gr ο κ. Μπαντίκος. 

***

Για απίστευτη κοροϊδία του υπουργείου Παιδείας για τις άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αφού έχει ήδη δημοσιευθεί η εγκύκλιος της 8/9 (ΑΔΑ:6ΥΗΚ46ΜΤΛΗ-Π64) που ορίζει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων εκπαιδευτικών που δικαιούνται ειδική άδεια, με νέα εγκύκλιο του ΥΠΕΣ στις 20/9 (ΑΔΑ:ΩΩΔΩ46ΜΤΛ6-2ΞΧ) αλλάζουν τα δεδομένα, και για τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσημα ενημερώθηκε η ΟΛΜΕ, καθώς θα εκδοθεί ανάλογη εγκύκλιος και από το ΥΠΑΙΘ.

Τι ορίζει η νέα εγκύκλιος

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών και εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς που μέχρι σήμερα υπάγονταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δικαιούνταν ειδική άδεια απουσίας, αλλά καλεί και ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών! Καθιστά επίσης πολύ πιο δύσκολη την ένταξη εκπαιδευτικών σε ομάδες αυξημένου κινδύνου καθώς απαιτείται να συνυπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις δύο κατηγορίες ασθενειών!

Ειδικότερα, η νέα αυτή εγκύκλιος έχει ως αποτέλεσμα:

  • να αναιρεί περιπτώσεις ασθενειών: Ουσιαστικά εκπαιδευτικοί που μέχρι σήμερα υπάγονταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και δικαιούνταν ειδική άδεια απουσίας, θα πρέπει πλέον –με τα νέα δεδομένα- να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες! Παράλληλα ένα μεγάλο τμήμα των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν υπάγεται στο καθεστώς της ειδικής άδειας και καλούνται να «προσέχουν» μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών/τριών!

  • να καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη ένταξη εκπαιδευτικών σε ομάδες αυξημένου κινδύνου: απαιτείται να συνυπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις δύο κατηγορίες ασθενειών! Για παράδειγμα δεν αρκεί να είναι ένας εκπαιδευτικός άνω των 65 ετών! Θα πρέπει να έχει π.χ. και χρόνια πνευμονοπάθεια! Τόσο απλά…

  • να καθιστά πλέον πιο γραφειοκρατική και δυσλειτουργική τη χορήγηση των αδειών αυτών: απαιτείται αιτιολογημένη γνωμάτευση από τον θεράποντα Ιατρό σχετικής ειδικότητας ή από Ιατρό σχετικής ειδικότητας Υγειονομικής Δομής (δημόσιας ή ιδιωτικής), η οποία εκδίδεται κατόπιν σχετικού παραπεμπτηρίου εγγράφου της οικείας Διεύθυνσης Διοικητικού/ Προσωπικού.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και ότι το ΥΠΑΙΘ θεωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες αναλώσιμους/ες» αναφέρουν οι ΣΥΝΕΚ και προσθέτουν:

Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται την τελευταία στιγμή και με παροιμιώδη προχειρότητα, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που έχουν στη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την υγεία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Oι αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι, οι εγκύκλιοι που παραβιάζουν τους υφιστάμενους νόμους, οι ασαφείς και αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες αποτελούν τη μόνη συνέπεια και σταθερά του «επιτελικού» κράτους αυτής της κυβέρνησης. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι πολιτική επιλογή και επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα.

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται στο Βόλο για τη καύση σκουπιδιών
Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται στο Βόλο για τη καύση σκουπιδιών
Η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την παύση των διώξεων των συλληφθέντων και των υπόλοιπων αγωνιστών που ζητούσαν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στο Βόλο
Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται στο Βόλο για τη καύση σκουπιδιών
Κεφαλίδου-Μπιάγκης: Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θιναλίου Κέρκυρας
Κεφαλίδου-Μπιάγκης: Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θιναλίου Κέρκυρας
Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσαν ο βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και η υπεύθυνη Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος...
Κεφαλίδου-Μπιάγκης: Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θιναλίου Κέρκυρας
Κορονοϊός: Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες η Σχολή Ευελπίδων - Δεκάδες ( ; ) κρούσματα
Κορονοϊός: Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες η Σχολή Ευελπίδων - Δεκάδες ( ; ) κρούσματα
Αυξημένα κρούσματα εντοπίζονται, κατά πληροφορίες, και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα 
Κορονοϊός: Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες η Σχολή Ευελπίδων - Δεκάδες ( ; ) κρούσματα