Το κράτος να πάρει τις ευθύνες του για τα κρούσματα - Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Διεύθυνση Αθήνας
Κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» σε κινητοποίηση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» στην Α΄Διεύθυνση Αθήνας, με αφορμή τα συνεχιζόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε σχολικές μονάδες.

Αναλυτικά:

ληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους. Καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική και μορφωτική θωράκιση των σχολείων παρά μόνο στοχοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Με μόνο όπλο τις -σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλες- μάσκες και χωρίς αποστάσεις, χωρίς προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, χωρίς κάλυψη όλων των κενών, χωρίς πρόσθετο προσωπικό για τις έκτακτες απουσίες. Κυβέρνηση και υπουργείο χρησιμοποιούν μόνο το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, ενώ το ίδιο το κράτος δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την παιδεία και την υγεία, αντιμετωπίζοντας ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Τα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στα σχολεία είναι πολλά.

Ειδικά τα σχολεία όπου εμφανίζεται κρούσμα σε εκπαιδευτικό, μαθητή ή γονέα μαθητή οι οδηγίες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία, γιατί δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ για τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές/-τριες, ούτε ιχνηλάτηση των κρουσμάτων παρά μόνο καραντίνα δέκα ημερών για τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές του τμήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «σπρώχνονται» οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους να κάνουν το τεστ ιδιωτικά πληρώνοντας οι ίδιοι.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων σε περίπτωση κρούσματος χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και μετά από 5-7 μέρες να ελεγχθούν με τεστ οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος. Αυτό αφορά την οικογένεια, όσους περνάνε πολλές ώρες μαζί και βρίσκονται σε κλειστό χώρο σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου τουλάχιστον για 15 λεπτά, άρα και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικοί του τμήματος.

Αυτά τα τεστ επιβάλλεται να γίνονται δωρεάν.

Η υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει τώρα. Στα πλαίσια της διεκδίκησής μας οργανώνουμε και προτείνουμε:

α. Πέμπτη 24/9, στις 15.00 παράσταση στην Α’ διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο) σε συντονισμό με τους Συλλόγους της Α’ Αθήνας, και στη συνέχεια σε συντονισμό με τα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής παράσταση στον ΕΟΔΥ.

β. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε πανελλαδική ημέρα δράσης με αντίστοιχες παραστάσεις σε όλη τη χώρα

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα
Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί σε σχολεία που συστεγάζονται στη Θεσσαλονίκη και τελούν υπό κατάληψη, καθώς κάποιοι μαθητές έκαναν μάθημα ενώ άλλοι...
Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα