kinitopoiisi thessaloniki 2
Κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» σε κινητοποίηση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης» στην Α΄Διεύθυνση Αθήνας, με αφορμή τα συνεχιζόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε σχολικές μονάδες.

Αναλυτικά:

ληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους. Καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική και μορφωτική θωράκιση των σχολείων παρά μόνο στοχοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Με μόνο όπλο τις -σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλες- μάσκες και χωρίς αποστάσεις, χωρίς προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, χωρίς κάλυψη όλων των κενών, χωρίς πρόσθετο προσωπικό για τις έκτακτες απουσίες. Κυβέρνηση και υπουργείο χρησιμοποιούν μόνο το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, ενώ το ίδιο το κράτος δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την παιδεία και την υγεία, αντιμετωπίζοντας ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Τα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στα σχολεία είναι πολλά.

Ειδικά τα σχολεία όπου εμφανίζεται κρούσμα σε εκπαιδευτικό, μαθητή ή γονέα μαθητή οι οδηγίες δημιουργούν μεγάλη ανησυχία, γιατί δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ για τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές/-τριες, ούτε ιχνηλάτηση των κρουσμάτων παρά μόνο καραντίνα δέκα ημερών για τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές του τμήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «σπρώχνονται» οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους να κάνουν το τεστ ιδιωτικά πληρώνοντας οι ίδιοι.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων σε περίπτωση κρούσματος χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και μετά από 5-7 μέρες να ελεγχθούν με τεστ οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος. Αυτό αφορά την οικογένεια, όσους περνάνε πολλές ώρες μαζί και βρίσκονται σε κλειστό χώρο σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου τουλάχιστον για 15 λεπτά, άρα και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικοί του τμήματος.

Αυτά τα τεστ επιβάλλεται να γίνονται δωρεάν.

Η υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει τώρα. Στα πλαίσια της διεκδίκησής μας οργανώνουμε και προτείνουμε:

α. Πέμπτη 24/9, στις 15.00 παράσταση στην Α’ διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο) σε συντονισμό με τους Συλλόγους της Α’ Αθήνας, και στη συνέχεια σε συντονισμό με τα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής παράσταση στον ΕΟΔΥ.

β. Καλούμε τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε πανελλαδική ημέρα δράσης με αντίστοιχες παραστάσεις σε όλη τη χώρα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητα
Κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου: Ποιοι δικαιούνται χιλιάδες ευρώ και πότε ξεκινά το πρόγραμμα
Νέο σχέδιο για ηλεκτρικά και χαμηλών ρύπων οχήματα με στόχο τις «μεταφορικά ευάλωτες» ομάδες – Τα εισοδηματικά όρια και οι παροχές
Κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου: Ποιοι δικαιούνται χιλιάδες ευρώ και πότε ξεκινά το πρόγραμμα
σεισμοι
Σεισμική έξαρση στην Κυλλήνη: Πόσο πιθανός είναι ένας ισχυρός σεισμός
Δεκάδες δονήσεις από τις αρχές Ιανουαρίου – Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού
Σεισμική έξαρση στην Κυλλήνη: Πόσο πιθανός είναι ένας ισχυρός σεισμός
Καρυστιανού, Πλακιάς
Τέμπη: Σκληρή επίθεση Πλακιά σε Καρυστιανού – «Δεν είναι μία η μάνα των Τεμπών»
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: «Η τραγωδία των Τεμπών δεν ανήκει σε κανέναν – Δεν μπορεί να γίνει πολιτικό πρόσωπο»
Τέμπη: Σκληρή επίθεση Πλακιά σε Καρυστιανού – «Δεν είναι μία η μάνα των Τεμπών»
el venizelos aerodromio
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
Το πόρισμα «καίει» την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – Απαρχαιωμένα συστήματα, διοικητικό αλαλούμ και κρίσιμα ερωτήματα για την ασφάλεια πτήσεων
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών