Δήλωση...φτώχειας στη Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος ζητά απο γονείς να υπογράψουν ντροπιαστική δήλωση ότι δε μπορούν να προσφέρουν κολατσιό στα παιδιά τους
Θ.Φωτίου: Η δήλωση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού

Συνέβη κι αυτό: Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης με έγγραφό του, ζητάει απο γονείς με οικονομικα προβλήματα να υπογράψουν ...δήλωση φτώχειας, προκειμένου να σιτιστούν τα παιδιά τους!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με ανακοίνωση-ενημέρωση-υπεύθυνη δήλωση που συνέταξε, ζητάει από τους γονείς των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές  δυσκολίες»να δηλώσουν ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους»

119679520_1890829771056514_5013536972220081608_o.jpg

Το θέμα προκαλεί αντιδράσεις όπως είναι εύλογο.Ηδη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ζήτησε απο τον υπουργό εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο να αποσύρει τη δήλωση της ντροπής. Σύμφωνα με ανάρτηση του ieidiseis η κ.Φωτίου υπογράμμισε πώς πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού, εντός του σχολείου που είναι η κοιτίδα ης αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ισοτιμίας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μάς γυρίζει στην εποχή των συσσιτίων που διαχωρίζουν τα παιδιά σε πλούσια και φτωχά.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» της Θεσσαλονίκης η Θ. Φωτίου ξεκίνησε με την καταγγελία ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς των παιδιών των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες» υπεύθυνη δήλωση ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους»

Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού, εντός του σχολείου που είναι η κοιτίδα ης αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ισοτιμίας. Η Δεξιά μας γυρίζει στην εποχή των συσσιτίων που διαχωρίζουν τα παιδιά σε πλούσια και φτωχά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή δήλωση που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει από τους αδύναμους οικονομικά γονείς.

Εξάλλου, άμεση ανάκληση και διόρθωση του κειμένου της υπεύθυνης δήλωσης που καλούνταν να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ζήτησε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Το ζήτημα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο «ντροπιαστικό».

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης