Δήλωση...φτώχειας στη Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος ζητά απο γονείς να υπογράψουν ντροπιαστική δήλωση ότι δε μπορούν να προσφέρουν κολατσιό στα παιδιά τους
Θ.Φωτίου: Η δήλωση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού

Συνέβη κι αυτό: Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης με έγγραφό του, ζητάει απο γονείς με οικονομικα προβλήματα να υπογράψουν ...δήλωση φτώχειας, προκειμένου να σιτιστούν τα παιδιά τους!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με ανακοίνωση-ενημέρωση-υπεύθυνη δήλωση που συνέταξε, ζητάει από τους γονείς των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές  δυσκολίες»να δηλώσουν ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους»

119679520_1890829771056514_5013536972220081608_o.jpg

Το θέμα προκαλεί αντιδράσεις όπως είναι εύλογο.Ηδη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ζήτησε απο τον υπουργό εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο να αποσύρει τη δήλωση της ντροπής. Σύμφωνα με ανάρτηση του ieidiseis η κ.Φωτίου υπογράμμισε πώς πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού, εντός του σχολείου που είναι η κοιτίδα ης αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ισοτιμίας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μάς γυρίζει στην εποχή των συσσιτίων που διαχωρίζουν τα παιδιά σε πλούσια και φτωχά.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» της Θεσσαλονίκης η Θ. Φωτίου ξεκίνησε με την καταγγελία ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς των παιδιών των δημοτικών σχολείων αρμοδιότητάς του οι οποίοι «αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες» υπεύθυνη δήλωση ότι «επιθυμούν να λαμβάνουν κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό κολατσιό στο παιδί τους»

Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κοινωνικό διαχωρισμό και στιγματισμό, που φθάνει τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού, εντός του σχολείου που είναι η κοιτίδα ης αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ισοτιμίας. Η Δεξιά μας γυρίζει στην εποχή των συσσιτίων που διαχωρίζουν τα παιδιά σε πλούσια και φτωχά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή δήλωση που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητάει από τους αδύναμους οικονομικά γονείς.

Εξάλλου, άμεση ανάκληση και διόρθωση του κειμένου της υπεύθυνης δήλωσης που καλούνταν να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ζήτησε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Το ζήτημα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο «ντροπιαστικό».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές