Χαράλαμπος Γώγος
«Η επιδημία είναι σε φάση ανόδου» - Τι δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας για τη χρήση μάσκας σε μικρούς μαθητές και τα κρούσματα σε σχολεία

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπου Γώγου, πως το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το νηπιαγωγείο προκρίθηκε έναντι της αραίωσης τμημάτων λόγω έλλειψης χώρων και αδυναμίας της πολιτείας να εξασφαλίσει τους υλικούς όρους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε «μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε 10 μαθητές στην τάξη», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» συμπλήρωσε και έφερε το παράδειγμα της Ιταλίας και τις εικόνες με τους μαθητές να γονατίζουν στις αίθουσες.

Σχολιάζοντας το κρούσμα σε μαθητή του Πύργου, o καθηγητής εξήγησε πως στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ, προκρίνεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος που φοιτούσε ο μαθητής και η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του, ενώ τεστ διενεργούνται στην περίπτωση συμπτωμάτων.

Μιλώντας για τις προοπτικές της επιδημίας, ο καθηγητής επέστησε την προσοχή όλων, καθώς βρίσκεται σε φάση ανόδου, ενώ θα πρέπει να δοθεί αγώνας από τους πολίτες και την πολιτεία για να μειωθεί ο δείκτης μετάδοσης του ιού κάτω από το 1.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκφε
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 21 σχολεία του Νομού, με περισσότερους από 220 μαθητές
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας
Μερόπης Τζούφη
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»
Κριτική για εμπορευματοποίηση της γνώσης και έλλειψη ενίσχυσης των δημόσιων ΑΕΙ
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»