ΕΛΜΕ Χανίων
Ο Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων περιέγραψε το περιστατικό με την βιαιοπραγία κατά εκπαιδευτικού για τη σύσταση της μάσκας σε σχολείο των Χανίων

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το περιστατικό ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονέα, μετά από σύσταση για τη χρήση της μάσκας.

Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του γονέα στα «Χανιώτικα Νέα», ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό της έντασης, λέγοντας πως ο εκπαιδευτικός «έπιασε από το χέρι» τον μαθητή και του ζητούσε είτε να φορέσει τη μάσκα είτε να αποχωρήσει από το προαύλιο. «Τότε ήρθαμε σε αντιπαράθεση», δηλώνει «και του έπαιξα (sic) μια κουτουλιά».

Ο Γ. Κυριακάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, τοποθετήθηκε για το περιστατικό, λέγοντας πως ο εκπαιδευτικός βρισκόταν εντός του σχολικού χώρου, ενώ συνάδελφοί του είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και μοίραζαν μάσκες στους μαθητές που προσέρχονταν.

Ο συγκεκριμένος μαθητής πέρασε χωρίς να προμηθευτεί τη μάσκα του και του έγινε σύσταση σε ευγενικό ύφος. Ο μαθητής δήλωσε πως δεν θέλει να τη φορέσει και ενώ η συζήτηση διεξαγόταν σε ήρεμο ύφος και χωρίς σωματική επαφή μεταξύ των δύο, ο πατέρας του μικρού μαθητή όρμησε στο προαύλιο, άρπαξε από τον ώμο τον εκπαιδευτικό, τον κουτούλησε στο πρόσωπο και συνέχισε να τον κτυπά.

«Ήταν μια απρόκλητη επίθεση, δεν προηγήθηκε διαξιφισμός» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, ενώ δήλωσε πως αν δεν είχε σημειωθεί το συγκεκριμένο ακραίο περιστατικό, η πρώτη ημέρα στο σχολείο θα είχε κυλήσει απολύτως ομαλά στην περιοχή, καθώς δεν σημειώθηκε κανένα άλλο «ευτράπελο».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι παραπλανητικό η κυβέρνηση να στηρίζετε αποκλειστικά και μόνο στη χρήση μάσκας για την ασφαλή λειτουργίατων σχολείων, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε κανένα πρόσθετο μέτρο, όπως η εξεύρεση νέων αιθουσών και συγκρότηση μικρότερων τμημάτων, μαζικά τεστ κ.α.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις