Θεσσαλονίκη: Καταδίκη δασκάλου για παρενόχληση μαθήτριας εν ώρα μαθήματος
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη και απέδωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας σε «μυθοπλασία»

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε δάσκαλος Αγγλικών που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία μαθήτριας ότι την θώπευσε στο στήθος εν ώρα μαθήματος. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος ανήλικης που δεν ξεπέρασε το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Για την υπόθεση, που καταγγέλθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο δάσκαλος είχε αθωωθεί δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο, αλλά κατά των αθωωτικών αποφάσεων ασκήθηκαν ισάριθμες εφέσεις, η πρώτη από εισαγγελέα Εφετών και η δεύτερη από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπό τις συνθήκες αυτές, ακολούθησε νέα δίκη, η τρίτη κατά σειρά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η τότε 9χρονη μαθήτρια της 3ης δημοτικού εκμυστηρεύτηκε αρχικά το τι είχε συμβεί σε δύο συμμαθήτριές της και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους οικείους της αλλά και στη διευθύντρια του σχολείου, ενώ ακολούθησε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Κατά την ακροαματική διαδικασία διαβάστηκε το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει τότε η μαθήτρια στην αστυνομία.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη και απέδωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας σε «μυθοπλασία». «Οι μυθοπλασίες είναι συχνές σ' αυτήν την ηλικία» είπε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος στη διάρκεια του μαθήματος είχε κάνει παρατήρηση στην μαθήτρια. «Ίσως η παρατήρησή μου ήταν αυστηρή. Τείνω προς την εκδοχή ότι το πήρε βαριά» απάντησε, όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας (εισηγήθηκε την καταδίκη του) γιατί η ανήλικη προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο ίδιος ελέγχθηκε πειθαρχικά και η έρευνα ήταν απαλλακτική, οπότε μετά την προσωρινή του παύση επέστρεψε στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρόφιμα
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Γαλλικές μελέτες συνδέουν τη συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων συντηρητικών με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη τύπου 2
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Σοφία Ζαχαράκη, Αθηνά Μιχαηλίδου
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
Σφραγίζεται η συμμαχία των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας-Κύπρου: Τι αλλάζει σε υποτροφίες και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
ekptoseis.jpg
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις
Με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η εκπτωτική περίοδος, με προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων και συγκεκριμένους κανόνες για εμπόρους...
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις
ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BBC ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣ
ΕΚΠΑ: Διεθνής αναγνώριση για το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους
Διεθνής αναγνώριση για το ΕΚΠΑ: Το BBC υμνεί το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους
ΕΚΠΑ: Διεθνής αναγνώριση για το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους