Πέτσας για άνοιγμα σχολείων: Αν παρασυρθούμε από θεωρίες συνωμοσίας θα το πληρώσουμε
Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας

«Τις τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ως προς τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Φαίνεται, έτσι, αφενός ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί και αφετέρου ότι τα μέτρα αυτά αποδίδουν, καθώς δεν παρατηρήθηκε η εκτόξευση των κρουσμάτων που ανέμεναν πολλοί για αυτή την περίοδο», πρόσθεσε.

«Ωστόσο το επόμενο διάστημα παραμένει κρίσιμο. Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το άνοιγμα των σχολείων μας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση, όλα θα πάνε καλά. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από θεωρίες συνωμοσίας, θα το πληρώσουμε. Πρώτα τα παιδιά μας, μετά η οικογένειά μας και μετά η κοινωνία μας» είπε.

«Ο δεύτερος λόγος είναι ο εφησυχασμός.Με δεδομένο ότι τα κρούσματα σταθεροποιήθηκαν και με την πεποίθηση ότι το άνοιγμα των σχολείων θα εξελιχθεί ομαλά, ο κίνδυνος του εφησυχασμού ελλοχεύει. Δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι:

«Η σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε ξανά. Γιατί αυτή τη φορά δεν θα είναι καλοκαίρι. Θα συμπέσει μια τέτοια απευκταία χαλάρωση με τις εποχικές ιώσεις, ιδίως μάλιστα με αυτή της γρίπης».

«Και τότε θα πιεστεί το σύστημα υγείας και θα αυξηθεί ο κίνδυνος για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ιδίως μάλιστα τα πιο ευάλωτα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Και, όλοι μαζί, δεν θα το κάνουμε» κατέληξε.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Στέλιου Πέτσα:

  • Οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας παρατράβηξαν.
  • Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Σταματούν οι απειλές, ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές.
  • Η Ελλάδα κινείται με αυτοπεποίθηση. Δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται
  • Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα αναπτύξει το τρίπτυχο στο οποίο κινούμαστε.
  • Σταθεροποίηση στα κρούσματα του κορωνοϊού. Αποδίδουν τα μέτρα και οι πολίτες έχουν πειθαρχήσει.
  • Κρίσιμο το επόμενο διάστημα κυρίως λόγο ανοίγματος σχολείων. Αν ακούσουμε τους ειδικούς όλα θα πάνε καλά. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από θεωρίες συνωμοσίας θα το πληρώσουμε.
  • Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις για την οικονομία. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Δεν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα κατέγραφε την μεγαλύτερη ύφεση.
  • Πάει πολύ να ισχυρίζονται κάποιοι ότι η ύφεση οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι στις συνέπειες της πανδημίας.
  • Η κυβέρνηση δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα. Από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε σχέδιο στήριξης της οικονομίας ύψους 24 δισ και έχουμε φυλάξει εφεδρείες για στήριξης της οικονομίας και των νοικοκυριών.
  • Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει στη Σύνοδο Ευρωμεσογειακών χωρών. Πριν θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.
  • Συνομιλία με Σαρλ Μισέλ: Θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου
  • Για τους αρνητές μάσκας: Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι απέναντι στον ορθολογισμό. Αντιμετωπίζεται με την πειθώ και τη διάδοση των επιστημονικών απόψεων. Το παράδειγμα του κ. Παπαθανάση που καθόταν δίπλα σε άνθρωπο θετικό και ο ίδιος δεν κόλλησε, αποδεικνύει τη σωτήρια χρήση της μάσκας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν;
ο Ισραηλινός Όρι Γκόλντμπεργκ περιγράφει στο τελευταίο του άρθρο τα αδιέξοδα της ισραηλινής κοινωνίας, με τους περισσότερους συμπατριώτες του έχουν...
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν;
apodixi
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά η απλή συνήθεια να αφήνουμε αποδείξεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη απ’...
Γιατί οι αποδείξεις δεν έχουν θέση στο αυτοκίνητό σου