Στον αέρα  η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Ανακοίνωση των Αιρετών ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής ζητούν οι αιρετοί Σαρδέλης Ιωάννης και Λιάκου Ντιάνα, καταγγέλλοντας ελλείψεις και ολιγωρίες στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Πέρασαν σχεδόν 2,5 χρόνια από την ψήφιση στη Βουλή της νομοθετική διάταξης για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, σε βάθος τριετίας και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.  Κανένα νέο κτήριο δεν έχει ανεγερθεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2020 – 21), αν και θα έπρεπε  να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη τη χώρα, 5 δήμοι εξαιρέθηκαν.

Στην περιοχή μας (Β΄Αθήνας) «μια ανάσα» πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραρτήματα νηπιαγωγείων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, γιατί οι δημοτικές αρχές δεν έχουν φροντίσει ως τώρα που θα στεγαστούν και όπου έχουν προχωρήσει γίνεται με όρους υποβάθμισης για τα παιδιά (παιδικοί σταθμοί, προθάλαμοι νηπιαγωγείων, μονοκατοικίες, αίθουσες δημοτικών, κοντέινερ). Έχουν σκοπό να «αξιοποιήσουν» ακόμα και τη διάταξη του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τοποθέτηση προκάτ στις ήδη μικρές αυλές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, ακόμα και Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και την επίταξη αιθουσών!!!  Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για αναλογία που είναι απαραίτητη στις σημερινές συνθήκες, δηλαδή 1 εκπαιδευτικός για 15 νήπια/προνήπια.

Στον δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης οι υπεύθυνοι αντί να λύσουν τα προβλήματα  επιδιώκουν  την   τοποθέτηση προκάτ,  όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος στα προαύλια καθώς και το κλείσιμο υποστηρικτικών δομών δημοτικών σχολείων. Απαιτούν μάλιστα από τους Συλλόγους Διδασκόντων να συναινέσουν στην παραχώρηση,  αν και οι διαθέσιμες αίθουσες (τελετών)  χρησιμοποιούνται για σίτιση των ολοήμερων τμημάτων και  εργαστήρια  πληροφορικής των Δημοτικών. Απαράδεκτο μέσα στην έξαρση  της πανδημίας,  να μην υπάρχει κανένας πρακτικός σχεδιασμός από πλευράς  της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για τη μείωση του συγχρωτισμού, να στριμώχνονται μαθητές και εκπαιδευτικοί  και να παίζουν  κορώνα –γράμματα την ασφάλεια και την υγιεινή τους!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της δημοτικής αρχής, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Παιδείας που όλο αυτό το διάστημα (2,5 χρόνια) πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών, χωρίς να φροντίζουν την υλοποίηση της  ΔΠΑ.  Και τώρα πετάνε την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες των υπευθύνων του δήμου και καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων να  δυναμώσουν τον αγώνα τους  για το Νηπιαγωγείο που αξίζει στα παιδιά.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης  και σε όλη την περιοχή με  την  αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, με σύγχρονη κτηριακή υποδομή και μόνιμους διορισμούς προσωπικού! Καμία τάξη πάνω από 15 παιδιά!

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης