εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση
Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ για τους τίτλους σπουδών που χορηγήθηκαν από προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευση κρίνεται παράνομη

Παράνομη κρίνεται η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ (11/26.6.2020) για την αναγνώριση τίτλων σπουδών που χορηγούνται από προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ως βασικά κριτήρια για την αναγνώριση εξ αποστάσεων τίτλων σπουδών, ο ΔΟΑΤΑΠ είχε ορίσει την πραγματοποίηση δια ζώσης γραπτών εξετάσεων στην έδρα του φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα ή σε εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας. Παράλληλα, υποχρεωτικά δια ζώσης θα έπρεπε να πραγματοποιούναι τόσο οι προφορικές εξετάσεις, όσο και οι ομαδικές συναντήσεις.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από σχετικό αίτημα γνωμοδότησης του υπουργείου Παιδείας, χαρακτηρίζει ως παράνομη τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς α) ) έχει εκδοθεί κατά παράβαση του άρθρου 43 παρ. 2 του Συντάγματος (χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση), και β) είναι αντίθετο κατά το περιεχόμενό του προς το άρθρο 16 παρ. 1 του Συντάγματος.

Επιπλέον, στη γνωμοδότηση σημειώνεται ότι στερείται οιασδήποτε κανονιστικής αρμοδιότητας αφού από ουδεμία διάταξη νόμου πηγάζει η εξουσία αυτή.

Με βάση τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, το υπουργείο Παιδείας δύναται να ακυρώσει την εν λόγω απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, που είχε δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις σε σπουδαστές και φορείς εξ αποστάσεως προγραμμάτων σπουδών.

Αναλυτικά η γνωμοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές