ειδικη αγωγή
Χαράλαμπος Γώγος, Δημήτρης Βελισσάρης, Κώστας Πελετίδης
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών για τη δίωξη των καθηγητών Χαράλαμπου Γώγου - Δημήτρη Βελισσάρη μετά από συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη

Την κλήση των καθηγητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Πελετίδης έλαβε ενημέρωση από τους  καθηγητές Γώγο Χαράλαμπο  και Βελισσάρη Δημήτρι, με την διοικήτρια του νοσοκομείου Ρίου να τους καλεί σε απολογία, επειδή η συνάντηση δεν είχε λάβει την έγκρισή της.

Αναλυτικά:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική επίθεση (διέταξε ΕΔΕ σε βάρος των Ιατρών) της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου – Πατρών  στους καθηγητές Γώγο Χαράλαμπο  και Βελισσάρη Δημήτριο με την αιτιολογία ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε και αυτοί δεν έλαβαν έγκριση για τη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο της Πάτρας. Μία συνάντηση με στόχο τη διερεύνηση της προσφορότερης αντιμετώπισης και χειρισμού των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διάδοση του κορωνοϊού, ενόψει μάλιστα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, είναι λυπηρό, όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμαρχος Πατρέων, γιατί η διορισμένη  Διοικήτρια παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε εγγράφως ότι η συνάντηση δεν είχε υπηρεσιακά χαρακτηριστικά, αυτή διέταξε άρον άρον ΕΔΕ σε βάρος δύο έγκριτων ιατρών (ο κ. Γώγος μάλιστα είναι μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων της κυβέρνησης).

Η κίνηση αυτή  της Διοικήτριας δείχνει:

1) Απαξίωση προς τους λειτουργούς της Ιατρικής Επιστήμης.               

2) Απαξίωση και εχθρική στάση προς τον Δήμαρχο της τρίτης σε μέγεθος πόλης της χώρας, ο οποίος, μάλιστα, τυγχάνει και ο ίδιος Ιατρός.                    

3) Απαξίωση προς τους Πολίτες και το Λαό της  Πάτρας, μέσω της απαξίωσης του εκλεγμένου Δημάρχου τους, αλλά κυρίως προσπάθεια  φίμωσης και ελέγχου των επιστημόνων να βάλει φραγμό στην ενημέρωση.

4)Τον πανικό της «κομματικής ομπρέλας» στην διοικητική λειτουργία του Νοσοκομείου και τον αυταρχισμό της εξουσίας της.

Θεωρούμε ότι είναι το λιγότερο  απαράδεκτο και άστοχο αυτή την περίοδο να ανοίγουν αναίτια «πληγές» στο χώρο σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες και οι γιατροί – που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό υπηρετώντας ένα δημόσιο σύστημα υγείας πληγωμένο ανεπανόρθωτα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- έχουν πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουν. Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ανησυχεί με αυτές τις απαράδεκτες αντιλήψεις και ενέργειες της κ. Διοικήτριας του Νοσοκομείου του Ρίου, τη στιγμή μάλιστα όπου σε λίγες μέρες θα πρέπει να πείσει την κοινωνία για το ορθό του ιατρικού πρωτόκολλου ,που θέλει να εφαρμόσει η κ. υπουργός παιδείας. Συντάσσεται σταθερά από κοινού με την κοινωνία, στο πλευρό των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας με πράξεις και όχι με χειροκροτήματα.                                                                                   Αν κάποιος πρέπει να διωχθεί, σίγουρα δεν είναι οι γιατροί που αδιάλειπτα για πολλούς μήνες και χωρίς ουσιαστική ανταμοιβή από την πολιτεία, έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του λαού και καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή την μάχη, αλλά η επιεικώς κατώτερη των περιστάσεων διοίκηση που στήνει γραφειοκρατικές παγίδες και εξαναγκάζει τους πολεμιστές της πρώτης γραμμής να σπαταλούν δυνάμεις πολύτιμες σε μία κρίσιμη στιγμή του αγώνα!

Μήπως μαζί με την κα Κεραμέως πρέπει να παραιτηθεί και η Διοικήτρια του νοσοκομείου του Ρίου;

Να πάρουν θέση οι συνδικαλιστικοί, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί φορείς της Δυτικής Ελλάδας τώρα και να καταδικάσουν αυτή την αντιδημοκρατική πράξη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ένοπλοι βγάζουν ασθενή από νοσοκομείο και τον εκτελούν εν ψυχρώ
Στη μονάδα επειγόντων περιστατικών που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, άνδρες εφοδιασμένοι με πιστόλια άρπαξαν ασθενή και τον εκτέλεσαν...
Ένοπλοι βγάζουν ασθενή από νοσοκομείο και τον εκτελούν εν ψυχρώ