Α. Λινού: Δεν αρκεί η μάσκα όταν στις τάξεις μπαίνουν 25 μαθητές
Πριν τις ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού είχε επισημάνει την ανάγκη να «σπάσουν» τα τμήματα για την αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού

Προβληματισμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για την απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, για την λειτουργία των τμημάτων σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας, με κυρίαρχο μέσο την καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες.

Εκτός από τις ενστάσεις των πανελλαδικών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και άλλων εκπαιδευτικών φορέων, μερίδα του επιστημονικού κόσμου εκφράζει επίσης την ανάγκη για την δημιουργία τάξεων με λιγότερους μαθητές, με σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού.

«Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό είναι συλλογικά όλα τα μέτρα. Όχι μόνο η μάσκα», είχε δηλώσει σε παρέμβασή της στον ΑΝΤ1 στις 18/8 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Εκτός από το πλύσιμο των χεριών και τα μακροχρόνια διαλείμματα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε ακόμα σημειώσει ότι «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε χώρο είτε εντός είτε είναι εκτός ώστε να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών».

«Είναι τεράστιος συγχρωτισμός και η μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα βοηθήσει αλλά δεν θα το λύσει πλήρως. Γι αυτό είχα προτείνει επανειλημμένα κάθε δήμος κάθε σχολείο να ψάξει μέσα στο ίδιο το σχολείο αν υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται ως αίθουσες ώστε να σπάσουν τα πολύ μεγάλα τμήματα», είχε τονίσει η κ. Λινού. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου η έξοδος γίνεται ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι σήμερα ο ασφαλισμένος
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;