Ειδική Αγωγή: Οδηγός Υλοποίησης για το «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
Ολος ο Οδηγός Υλοποίησης και οι επιλέξιμες δαπάνες - Πως θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ1

Δημοσιεύτηκε σήμερα ο οδηγός υλοποίησης για το «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2020-2021» που θα είναι ενταγμένο στους Άξονες Προτεραιότητας 6, 8 και 9 του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και των Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) που λειτουργούν μέσα στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις.

Στόχος της Πράξης είναι η ενσωμάτωση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) – που λειτουργούν μέσα στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας αυτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Στο πλαίσιο της Πράξης, απασχολούνται οι αναγκαίοι αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και οι αναγκαίοι αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΕΒΠ) προκειμένου να στελεχώσουν Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμήματα Ένταξης στα γενικά σχολεία.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πλήρους ωραρίου, μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι), αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), καθώς και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ1.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί/ΕΕΠ/ΕΒΠ προσλαμβάνονται, με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για απασχόληση πλήρους ωραρίου ή μειωμένου ωραρίου (9 μέχρι και 15 ώρες την εβδομάδα). Τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανωτέρω αναπληρωτών είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που μισθοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Οι συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ συνυπογράφονται με τις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ, πραγματοποιούνται σύμφωνα με την υπ. αρ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ 3344/τ. Β’/10-08-2020) ΥΑ «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)» και τις υπ. αρ. 1) 105324/Ε1/12.08.2020 ΥΑ (ΑΔΑ: ΩΜΑ046ΜΤΛΗ-Ι4Α) και 2) 105899/Ε4/13.08.2020 ΥΑ (ΑΔΑ: 90Ε945ΜΤΛΗ-2ΙΞ), σχετικές προσκλήσεις.

Δείτε εδώ τον Οδηγό Υλοποίησης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί
«Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα: Πώς γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς γίνεται η ένταξη στο Μητρώο Επιμελητών- Βήμα-βήμα η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα
«Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα: Πώς γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους
κουρτίνα
Σοκ από νέα μελέτη: Εισπνέουμε έως και 70.000 μικροπλαστικά την ημέρα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι
Η πλειονότητα των μικροσωματιδίων είναι αόρατη και εισχωρεί βαθιά στους πνεύμονες – Τι δείχνει η έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης
Σοκ από νέα μελέτη: Εισπνέουμε έως και 70.000 μικροπλαστικά την ημέρα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι
ομελέτα
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα – Εύκολη, θρεπτική και απολαυστική
Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία από λαχανικά και τυριά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας κάθε φορά μια νέα γευστική παραλλαγή
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά και φέτα – Εύκολη, θρεπτική και απολαυστική