Τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακούς Δ/ντές και Δ/ντές Εκπαίδευσης – Κεραμέως: Σημαντικές αλλαγές στη στελέχωση των σχολείων
Την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζήτησαν με Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης η Νίκη Κεραμέως, η Σοφία Ζαχαράκη και η Σίσσυ Γκίκα

Την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζήτησαν η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σίσσυ Γκίκα, με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους 116 νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Υπουργός, αφού ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και συνεχάρη τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους ενημέρωσε για την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Οι αλλαγές στο σχολείο

Στη συζήτηση αναλύθηκαν και οι αλλαγές που εισάγονται στο σχολείο από την πρόσφατη νομοθεσία και αφορούν, μεταξύ άλλων, στα πιλοτικά προγράμματα των αγγλικών στο νηπιαγωγείο και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην αξιολόγηση, στην εισαγωγή για πρώτη φορά της διδασκαλίας όλων των ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις (σχέδιο, μουσική, γλώσσες), στο Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, στα 28 νέα Πρότυπα και 34 Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο.

Η Ν Κεραμέως επισήμανε πως έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων, καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει – μεταξύ άλλων – με διορισμένους για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με νέους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και με προσλήψεις νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, με νέες ρυθμίσεις για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών η οποία θα γίνεται στο ίδιο το σχολείο (δίχως να χρειάζεται να μετακινείται ο εκπαιδευτικός στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλη περιοχή).

Κεραμέως: Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και προσοχή, με σχέδιο και στενή συνεργασία

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού, των σημαντικών αλλαγών στο πρόγραμμα του σχολείου και την εκπαιδευτική καθημερινότητα που εισήχθησαν από την πρόσφατη νομοθεσία, αλλά και των νέων ρυθμίσεων για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη στελέχωση των σχολείων μας. Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και προσοχή, με σχέδιο και στενή συνεργασία με όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, για να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πικροδάφνη
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις δηλητηριάσεις στην Ελλάδα
ΕΟΔΥ: Όλη η αλήθεια για την τοξικότητα της πικροδάφνης - Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά για τα παιδιά;
λαζαριδης
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
Πολιτική θύελλα για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Οι καταγγελίες για τη σύζυγό του και το «θολό» πτυχίο
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
τουρκ
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
Από τους πυροβολισμούς του 14χρονου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
booking
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Η εταιρεία παραδέχθηκε την παραβίαση των συστημάτων της, η οποία οδήγησε στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για...
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες