Διορισμοί: «Βρέχει» ενστάσεις για την 2ΓΕ στο ΑΣΕΠ- Προθεσμία μέχρι τις 17 Αυγούστου
Εγχειρίδιο υποβολής ενστάσεων - Οι προσωρινοί πίνακες που ανακοινώθηκαν είναι γεμάτοι λάθη που προκαλούν "καραμπόλες"

Του Νίκου Μάστορα

"Βροχή" ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων  της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ φέρνουν τα πολλά λάθη που έχουν εντοπίσει εκπαιδευτικοί στον πίνακα, αλλά και οι πάνω από 10.000 απορρίψεις αιτήσεων λόγω της γνωστής πια υπόθεσης της μη καταβολής παραβόλου των 3 ευρώ, που συνέβη επειδή το σύστημα δεν έκανε σαφές το ενδεχόμενο μη σωστής ολοκλήρωσης της αίτησης για τη συμμετοχή στη προκήρυξη. 

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr οι προσωρινοί πίνακες που ανακοινώθηκαν είναι γεμάτοι λάθη που προκαλούν "καραμπόλες" στη σειρά, ενώ είναι πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη καταθέσει ή προετοιμάζονται να καταθέσουν ενστάσεις. Μαζί με εκείνους που θίγονται από τα λάθη, ενστάσεις ετοιμάζουν και αρκετοί εξ όσων απορρίσθηκαν λόγω του παραβόλου...

Ακολουθούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα, από το μεγάλο πλήθος παραπόνων και καταγγελιών για λάθη που έχουμε εντοπίσει:

Μια επιστολή αναφέρει:

"Στη 2γε έχουν γίνει πάρα πολλές παραλείψεις σε υποψήφιους οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κανένα από τους 2 πίνακες, ούτε στους προσωρινούς ούτε στους απορριπτεους, παρόλο που κάνανε τα χαρτιά τους. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πάρει και νομική διάσταση. Προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη στα τηλ. του ασεπ και άκρη δεν βγάζουμε"

Αλλη επιστολή:

Κυρία Υπουργέ, παρακαλώ , όπως προβήτε στη διόρθωση των αναρτηθέντων πινάκων του ΑΣΕΠ για τη 2ΓΕ  καθώς δεν αποτελουν γενικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων με βάση τη μοριοδότηση αλλά δυστυχώς αναρτηθέντες πίνακες με βάση την προϋπηρεσία. Μάλιστα πολλοί εκ των υποψηφίων με την προϋπηρεσία δεν διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια - το πρώτο κριτήριο πρόσληψης που θα έπρεπε να θεωρείται άκρως απαραίτητο! Παρακαλώ , ακυρώστε τους προσωρινούς πίνακες με βάση την προϋπηρεσία και αναρτήστε τους πραγματικά αξιολογικούς με βάση τη μοριοδότηση που θα περιλαμβάνουν όλους γενικά τους υποψηφίους.
 
 
Στον τοίχο 'Αλληλοβοήθεια για τις αιτήσεις Γενικής" στο facebook
 
-"Δεν εχει προσμετρηθεί η πιστοποίηση Η/Υ στη βαθμολογία μου ενώ έχω καταθέσει το ECDL...τι μπορώ να κάνω;"
 
-"Καλησπέρα, υπάρχει απάντηση στο: γιατί δεν προσμετρηθηκαν μόρια από 2η, 3η, 4η ξένη γλώσσα καθώς κ τα παιδιά (αριθμός 3);"
 
-"Στην ηλεκτρονική αίτηση έκανα λάθος και δήλωσα στα Αγγλικά 'Πολύ καλή γνώση' αντί 'Άριστη' ενώ κατέθεσα στην έντυπη αίτηση το Proficiency.Στον Οπσυδ φαίνεται επικυρωμένο το Proficiency. Τελικά στον πίνακα δεν καταχωρήθηκαν καθόλου τα Αγγλικά . Θα κάνω ένσταση, έχω ελπίδα να κερδίσω;"
 
-"Καλησπέρα σε όλους,μάλλον δεν μου έχουν προσμετρησει σωστά την προϋπηρεσία...θα έπρεπε να συνάδει με του οπσυδ σωστά; Τι κάνω; πρέπει να κάνω ένσταση; ξέρει κάποιος να βοηθήσει; ευχαριστώ"
 
-"Ενω κατέθεσα το χειμώνα την οικογενειακή κατάσταση για να φαίνεται το παιδί,διαπίστωσα ότι δεν έχει καταχωρηθεί στον ΑΣΕΠ ούτε καν έχουν προσμετρηθεί τα μόρια στον πίνακα"
 
-"Καλησπέρα! Δεν έχει μοριοδοτηθεί το πτυχίο Γαλλικών, γιατί από λαθος το δήλωσα ως «πολύ καλή» γνώση αντί για «καλή». Να σημειώσω οτι στον ΟΠΣΥΔ ειναι περασμένο σωστά και εννοείται το καταχώρησα με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Πιστεύετε μπορω να δικαιωθώ στην ένσταση και να παρω τα μόρια του πτυχίου;"
 
-"Δεν περάστηκαν 98 μήνες προϋπηρεσία στον πίνακα και δεύτερο βασικό πτυχίο, τραγικός ΑΣΕΠ . Η αίτηση φυσικά όλοσωστη. Ένσταση φυσικά!"
 
-"Καλησπέρα σε όλους, στους πίνακες του ΑΣΕΠ δεν μου έχουν μετρήσει το μαστερ ,ενώ φαίνεται κ στην ηλεκτρονική αίτηση κ στην αίτηση κατάθεσης των δικαιολογητικών. Στον οπσυδ αναφερει μη επικυρωμένο προσόν. Θα κάνω ένσταση, έχω ελπίδα να κερδίσω;"
 
-"Καλησπέρα. Κατέθεσα άριστη γνώση αγγλικών με ημερομηνία έκδοσης του πτυχίου 28/2, την τελευταία μέρα των ηλεκτρονικών αιτήσεων σωστά;. Δεν μου το μέτρησαν. Μία συνάδελφος κατέθεσε το ίδιο με την ίδια ημερομηνία μεταφρασμένο από την ίδια δικηγόρο και της το μέτρησαν κανονικά. Τα καταθέσαμε στην ίδια δευτεροβάθμια. Λογικά η δευτεροβάθμια δεν το πέρασε σωστά; Δεν είναι περασμένο στον οπσυδ."
 
Απο ιστοσελίδα εκπαιδευτικών pde:
 
-"Η χρήση των προσωρινών πινάκων είναι μέγιστο λάθος. Ακόμη και το υπουργείο πλέον παραδέχεται τις αδικίες που θα επακολουθήσουν και προτείνει τη δικαστική οδό. Τραγικό.
Πέραν του ατομικού συμφέροντος στη χρήση αυτών των πινάκων είναι ντροπή να μην μπορούμε τουλάχιστον να παραδεχθούμε τα αυτονόητα. Το υπουργείο οφείλει στο ελάχιστο να νομοθετήσει για τις αδικίες που θα επέλθουν.
Κάποιοι μάλιστα με χαρακτηριστική εμμονή πέραν των προσωρινών πινάκων επιθυμούν - επιδιώκουν και άμεση - προσωρινή κατανομή κενών.
Το υπουργείο - μάλλον κατόπιν πιέσεων - αποφάσισε να προχωρήσει με προσωρινούς. Να το αποδεχτούμε, οκ , αλλά όχι και να μην το καυτηριάσουμε!
Η μεγαλύτερη δε τρολιά που γράφτηκε ήταν αυτή που προτείνει πνεύμα ομοψυχίας στον εκπαιδευτικό κόσμο.
Υ.Γ. Στις μέρες μας, κάθε εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει προσφύγει τουλάχιστον μια φορά, να έχει κάνει ένσταση τουλάχιστον μια φορά ή να έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα επίσης τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου"
 
Πως θα γίνουν οι ενστάσεις
 
Να σημειωθεί εδώ ότι ενστάσεις κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από την 7η Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή έως και την 17η Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Είσοδος Μέλους → Επιλογή → ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο είκοσι ευρώ (20€), άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων.
 
 
 

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια