«Η γενικευμένη ανικανότητα έφερε γενικό blackout στο Υπουργείο Παιδείας - Τι συμβαίνει στο κτίριο του Αμαρουσίου;»
«Το επιτελικό και ψηφιακό κράτος των αρίστων δεν φαίνεται και τόσο αποτελεσματικό» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για τρεις συνεχόμενες ημέρες όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται εκτός λειτουργίας

«Σε υπουργείο διαχειριστικής ανικανότητας και επικίνδυνης ασχετοσύνης εξελίσσεται το υπουργείο Παιδείας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για τρεις συνεχόμενες ημέρες όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

«Μετά την προ μηνός ακατανόητη εξαφάνιση των στοιχείων των ηλεκτρονικών εγγραφών χιλιάδων μαθητών στα Λύκεια της χώρας, μετά τα αλλεπάλληλα λάθη στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου, για 3η συνεχόμενη ημέρα στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται εκτός λειτουργίας όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι υπάλληλοι αδυνατούν να εργαστούν.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το πρωί δεν δουλεύουν:

·         Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των υπηρεσιών και των προσωπικών υπηρεσιακών λογαριασμών των υπαλλήλων,

·         Το ηλεκτρονικό σύστημα ΠΑΠΥΡΟΣ, πρωτοκόλλησης και διανομής των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων,

·         Οι κοινής χρήσης αποθηκευτικοί χώροι εγγράφων (file server) των υπηρεσιών,

·         Το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσιολογίου του προσωπικού,

·         Το ηλεκτρονικό σύστημα αιτημάτων και εγκρίσεων των αδειών των υπαλλήλων.

Μήπως κρίνει σκόπιμο η «άριστη» πολιτική ηγεσία να εξηγήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα τους λόγους αυτής της γενικευμένης αδυναμίας λειτουργίας των υπηρεσιών ή αδυνατεί γιατί έτσι όπως τα κατάφεραν μπορεί και οι επικοινωνίες των υπουργικών γραφείων να είναι κομμένες; 

Φυσικά, δεν θα αρκεστούμε σε μια γενικόλογη και ανέξοδη ανακοίνωση περί τεχνικού προβλήματος, όπως έγινε και με την πρόσφατη απίστευτη εξαφάνιση των ηλεκτρονικών εγγραφών χιλιάδων μαθητών στο Λύκειο, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς των μαθητών και στις διοικήσεις των σχολικών μονάδων, χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση.

Το επιτελικό και ψηφιακό κράτος των αρίστων δεν φαίνεται και τόσο αποτελεσματικό. Ακόμα χειρότερα, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την πρωτοφανή αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή (υλοποίηση διορισμών, προετοιμασία έναρξης σχολείων, κ.α.).

Σημειώνουμε, επίσης, ότι πέντε ολόκληρους μήνες μετά την επιλογή της δεν έχει οριστεί ούτε έχουν δοθεί αρμοδιότητες στη νέα Τομεακή Γραμματέα του υπουργείου. Γιατί;

Απαιτούμε τώρα ενδελεχή εξήγηση για όλα τα παραπάνω απίστευτα και πρωτοφανή και είναι περιττό να θυμίσουμε τι θόρυβος θα είχε ξεσηκωθεί αν αυτά τα ανήκουστα και προσβλητικά για την ελληνική δημόσια διοίκηση είχαν συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασπρο
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια
Ο εργαζόμενος υπέστη καρδιακή ανακοπή έπειτα από δωδεκάωρη εργασία σε περίοδο γενικής συντήρησης των εγκαταστάσεων, γνωστής ως shutdown
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια