Αιρετοί Β.Αιγαίου: Όχι σε fast track υπηρεσιακές μεταβολές, να μην τις εφαρμόσουν τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ
Οκτώ εκλεγμένοι αιρετοί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Βόρειο Αιγαίο: Άριστα στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία από το υπουργείο Παιδείας

Δήλωση των Αιρετών με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Β.Αιγαίου για την εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές

Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, που απέσπασε τα εγκώμια των σχολαρχών, μετά τη, μέσα σε μια νύχτα, κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) ξαναχτυπά με τη  γνωστή τακτική του κλέφτη που χτυπά μέσα στη νύχτα. Με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρώσουν έως τις 14/08 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν και τα σχολεία να είναι κλειστά!

Η τακτική του Υπουργείου πλέον δεν ξαφνιάζει κανέναν,  παίρνει επάξια τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που μέσα σε Χριστούγεννα – Πάσχα – Καλοκαίρι  ξεδίπλωσε όλη την αντιεκπαιδευτική της βεντάλια. Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων προσπαθώντας να  εξαπατήσει όλη την κοινωνία το ίδιο Υπουργείο που:

  1. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων το Σεπτέμβρη, μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού με το ενδεχόμενο για δεύτερο κύμα πανδημίας να είναι πιθανό.
  2. Αντίθετα, κόντρα στις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνει των αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιστά δυσκολότερο το σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.
  3. Επίσης, διατηρεί τα  απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.
  4. Συντηρεί στην ανεργία – μισή δουλειά τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Αν το Υπουργείο πράγματι ενδιαφερόταν για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη, αντί να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μια και ακριβώς λόγω των εκτάκτων συνθηκών και το τελευταίο επιχείρημα περί μη αναγκαιότητάς τους καταρρέει με πάταγο ακόμα και για τους πιο επιφυλακτικούς.
  5. Δεν έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις καθαριστριών, αντίθετα πετάει το μπαλάκι στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί όλη την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων, ενισχύοντας  μάλιστα την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ΙΔΟΧ (πρόσφατη τροπολογία υπουργείου εσωτερικών).

Εξίσου σαθρό και ανυπόστατο, είναι και το επιχείρημα ότι πριν το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές του μονίμου προσωπικού. Την ώρα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τμημάτων, που τα σχολεία είναι κλειστά και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό,  την ώρα που μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό το Σεπτέμβρη, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο, οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου προκύψουν (κάποιος που θα κριθεί υπεράριθμος τώρα πιθανά το Σεπτέμβρη να μην ήταν!!!) το Υπουργείο ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων δηλαδή των συναδέλφων, την αδυναμία των πρωτοβάθμιων σωματείων (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) να παρέμβουν, να κάνουν κατανομή ωρών και αντικειμένων στο προσωπικό!  Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν Διευθύνσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία των εσωτερικών αποσπάσεων έχοντας καταληκτική ημερομηνία έως και την 14/08! Ασφαλώς ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων, των διοικητικών υπαλλήλων, είναι «ψιλά γράμματα» για το Υπουργείο, που θα τους καλέσει να κάνουν αιτήσεις για τοποθετήσεις, υπεραριθμίες κτλ μέσα στη μέση του καλοκαιριού!

Κατανοούμε τη  βιασύνη κυβέρνησης και Υπουργείου γιατί έχουν «ανοίξει» πολλές δουλειές για το Σεπτέμβρη,  με  την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που καλούνται να εφαρμόσουν.

Αυτή η fast - track διαδικασία που το Υπουργείο θέλει να υλοποιήσει (διαδικασία η οποία οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι γίνεται το Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την κατανομή αντικειμένων και ωρών) είναι σίγουρο ότι θα γίνει εν αγνοία πολλών συναδέλφων και έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία! Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, έτσι  ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε επίσης τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καταγγείλουν την απαράδεκτη μεθόδευση-απόφαση του Υπουργείου.

Καλούμε όλους τους αιρετούς να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να μην την εφαρμόσουν.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών θα είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου για να μην προχωρήσουν οι απαράδεκτες επιδιώξεις Κυβέρνησης και Υπουργείου.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Βόρειο Αιγαίο

Μακροθανάσης Δημήτρης τακτικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου

Σκούφαλος Μάρκος αναπληρωματικός αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου

Μαδυτινός Κωνσταντίνος τακτικός αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου

Γιαννέλης Βασίλης αναπληρωματικός αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου

Τσίγκος Στέφανος τακτικός αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Χίου

Πυκνή Δέσποινα αναπληρωματική αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Χίου

Συκάς Ιωάννης τακτικός αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου

Ρίζος Αλέξης αναπληρωματικός αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμε κερκυρας
Ασύλληπτο! Καταδικαστική απόφαση για καθηγητές, μέλη του ΔΣ ΕΛΜΕ – Θα ασκήσουν έφεση (ΒΙΝΤΕΟ)
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έπραξε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα εκπαιδευτικών, για να αντιμετωπίσει...
Ασύλληπτο! Καταδικαστική απόφαση για καθηγητές, μέλη του ΔΣ ΕΛΜΕ – Θα ασκήσουν έφεση (ΒΙΝΤΕΟ)
skianis
Κωνσταντίνος Σκιάνης: Ο καθηγητής που φέρνει την AI στην τάξη και εντοπίζει όσους κάνουν εργασίες με ChatGPT
Το ChatGPT ως διπλό εργαλείο: Βοήθεια και κίνδυνος για την κριτική σκέψη - «Τα παιδιά πάνε εύκολα στο ChatGPT, πιστεύοντας οτιδήποτε τους πει και το...
Κωνσταντίνος Σκιάνης: Ο καθηγητής που φέρνει την AI στην τάξη και εντοπίζει όσους κάνουν εργασίες με ChatGPT
mixanografiko14_638631239.jpg
Μηχανογραφικό 2025: Σπουδές με χαμηλή βάση και υψηλές προοπτικές — Οι κρυφές ευκαιρίες στα ΑΕΙ
Τάσεις αγοράς: Ποια επαγγέλματα υγείας "εκτοξεύονται" - Γιατί δεν είναι μόνο οι υψηλές βάσεις το κλειδί για επαγγελματική επιτυχία
Μηχανογραφικό 2025: Σπουδές με χαμηλή βάση και υψηλές προοπτικές — Οι κρυφές ευκαιρίες στα ΑΕΙ