Τοποθετήσεις-μετακινήσεις εκπαιδευτικών: «Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν τις διαδικασίες»
Την τακτική του υπουργείου Παιδείας που ζητά να γίνουν μέσα στον Αύγουστο, εν μέσω νόμιμων διακοπών, οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών καταγγέλλουν οι αιρετοί των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας

Μία ακόμα καταγγελία αιρετών για το έγγραφο-«βόμβα» του υπουργείου Παιδείας που ζητά να γίνουν οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών μέσα στον Αύγουστο λαμβάνει το alfavita.gr.

Όπως καταγγέλλουν οι αιρετοί των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας, Χρήστος Κάτσικας και Μάκης Μαυρέλης, «πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια προχειρότητας και σκοπιμότητας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε  θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν πάρα πολλές ενστάσεις».

Οι αιρετοί ζητούν από τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

Καταγγέλλουμε το Έγγραφο-βόμβα του ΥΠΑΙΘ που ζητάει να γίνουν τώρα οι τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και  τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κ.λπ. ως τις 14 Αυγούστου, αντί για το Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές, οι μετεγγραφές των μαθητών, ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν υπεραριθμίες ή ελλείψεις.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια προχειρότητας και σκοπιμότητας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε  θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν πάρα πολλές ενστάσεις. 

Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΔΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ κλπ μετά από μια πολύ δύσκολη συγκυρία. 

Εμείς σαν αιρετοί των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

1. Την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ.

2. Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις συναδέλφων καθώς δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως είναι ανεπίτρεπτο. Όταν οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια και σε διακοπές, να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.

3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα διαδικασιών αλλά ακόμη και για νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ανακοίνωση των αιρετών

Χρήστου Κάτσικα τακτικού,  [email protected]

[Εσπερινό Γυμνάσιο Μοσχάτου, ΠΕ02, 6945892700]

Μάκη Μαυρέλη, αναπληρωματικού, [email protected]

[4ο  ΓΕΛ Καλλιθέας, ΠΕ03, 6972109997

εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Δ΄ΔΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού
Ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις υπηρεσιακές μεταβολές που ολοκληρώνονται στις 14 Αυγούστου
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού