Η ΔΟΕ να εισηγηθεί στους Συλλόγους να προχωρήσουν συντονισμένα στην άμεση διαγραφή όσων καταθέσουν υποψηφιότητα για τον διορισμό τους στη θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης
Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Ήταν αναμενόμενο, μετά την ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, οι οποίοι πλήττουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στη χώρα  μας, πως το επόμενο βήμα του υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, θα ήταν η αναζήτηση των «προθύμων» που θα υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές .

Η ηγεσία του υπουργείου επέλεξε,  χωρίς να κρατήσει καν τα προσχήματα, να προχωρήσει σε απευθείας διορισμό των Διευθυντών Εκπαίδευσης, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, δημοκρατίας και διαφάνειας. Καταργώντας de facto τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που έτσι κι αλλιώς με νόμο η ίδια έχει συρρικνώσει, με τον αποκλεισμό των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από αυτά, η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές των εκπαιδευτικών στη θηλιά που τους ετοιμάζει για τη νέα σχολική χρονιά. Η πρακτική αυτή φέρνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας και της εκπαίδευσης.

Τα όποια πρόθυμα διορισμένα στελέχη, αναλάβουν, αυτήν την κρίσιμη περίοδο, θα κληθούν να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο - θεμιτό και αθέμιτο - τις πολιτικές των περικοπών και της συρρίκνωσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού που θα έχει ως τελικό στόχο τον στιγματισμό, τον εκφοβισμό, την τιμωρία και την  απόλυση συναδέλφων. Η απόφασή τους να καταθέσουν υποψηφιότητα για να τους διορίσει η κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον αντισυναδελφική και οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι απορρίπτεται από το σύνολο των εκπαιδευτικών της τάξης.

Προκαλεί, επίσης, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση η ενοχή σιωπή της ηγεσίας της ΔΟΕ γι’ αυτό το θέμα. Ενώ οι περισσότερες παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ της ΔΟΕ μεμονωμένα όπως και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη, έχουν καταδικάσει τον διορισμό των Διευθυντών Εκπαίδευσης, η αντίδραση αυτή δεν μετουσιώνεται σε απόφαση της ΔΟΕ.

Είναι εύκολο και ανέξοδο να βγάζεις ανακοινώσεις, όμως συνδικαλισμός σημαίνει παρέμβαση και αντίδραση. Η ΔΟΕ για μια ακόμη φορά δεν αντιδρά, όπως και για το θέμα της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης,  και επιλέγει τον ρόλο του απλού παρατηρητή των εξελίξεων. Η ευθύνη βαραίνει το σύνολο των παρατάξεων που μετέχουν στο ΔΣ της.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών καλούν την ΔΟΕ, να εισηγηθεί στα πρωτοβάθμια σωματεία  να προχωρήσουν συντονισμένα στην  άμεση διαγραφή από τα μητρώα τους   του συνόλου των εκπαιδευτικών που θα καταθέσουν υποψηφιότητα για τον διορισμό τους στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα από αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και άμεσα. Οι «πρόθυμοι» δεν πρέπει να έχουν θέση ανάμεσα μας. Είναι με την κυβέρνηση.

 

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για:

Διαφάνεια-Δημοκρατία-Αξιοκρατία

 

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου; Πότε ανοίγουν τα εστιατόρια

Έρχονται διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική μετά από 12 χρόνια! Πότε θα γίνουν

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 

 


 

σχετικά άρθρα

Απεργία: Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών
Απεργία: Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών
«Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη κανένας αναπληρωτής πάνω στον υπολογιστή. Αφήνουμε κάτω τα πληκτρολόγια και απεργούμε μαζικά!», σημειώνει σε σχετική...
Απεργία: Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Πρακτικός οδηγός για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Παιδαγωγικών τμημάτων όλης της χώρας για την επιμόρφωσή τους στην Ειδική Αγωγή, τις...
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών οφείλεται εν...
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος