Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Να ανακληθεί η απαράδεκτη και παράνομη εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Να ανακληθεί η απαράδεκτη – παράνομη εγκύκλιος με τίτλο τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά αρ.πρ. 102027/ΓΔ5 της 30 – 7 – 2020

Εν μέσω θέρους, με κλειστά τα σχολεία και με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν υπεραριθμίες, τοποθετήσεις, συμπληρώσεις ωραρίων και κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή ως τις 14 Αυγούστου 2020, αντί για τον Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω περιγράφονται στην έγγραφη εγκύκλιο με υπογραφή της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΑΙΘ κας Αναστασίας Γκίκα που απέστειλε το ΥΠΑΙΘ  με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν οι υπεράριθμιες, οι τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων κ.λπ. ως τις 14 Αυγούστου!

Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (οι μεταγραφές των μαθητών, ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν υπεραριθμίες ή ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Φέτος, με μια πρωτοφανή ενέργεια προχειρότητας και σκοπιμότητας εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ, τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν πάρα πολλές ενστάσεις. 

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών πηγαίνουν χέρι – χέρι με την διοικητική ανικανότητα και αναλγησία που έχουμε συνηθίσει σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Κεραμέως – Ζαχαράκη – Γκίκα) της κυβέρνησης των «άριστων» της Ν. Δ.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του συλλόγου μας που ενώ βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θα κληθούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της παράνομης αυτής εγκυκλίου, ώστε αυτή να μην υλοποιηθεί.

Καλούμε τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ να προβούν στην υιοθέτηση αντίστοιχων αποφάσεων υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να λάβει σχετική ανάλογη απόφαση και να ζητήσει την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου. 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

 

σχετικά άρθρα

Παρέμβαση αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Παρέμβαση αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Παρέμβαση αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής για υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις, διευκολύνσεις για ανατροφή τέκνων
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών
Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους 19 δήμους των Βρυξελλών, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Βέλγιο: Η χρήση μάσκας υποχρεωτική για την περιφέρεια των Βρυξελλών