Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Να ανακληθεί η απαράδεκτη – παράνομη εγκύκλιος με τίτλο τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά αρ.πρ. 102027/ΓΔ5 της 30 – 7 – 2020

Εν μέσω θέρους, με κλειστά τα σχολεία και με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν υπεραριθμίες, τοποθετήσεις, συμπληρώσεις ωραρίων και κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή ως τις 14 Αυγούστου 2020, αντί για τον Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω περιγράφονται στην έγγραφη εγκύκλιο με υπογραφή της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΑΙΘ κας Αναστασίας Γκίκα που απέστειλε το ΥΠΑΙΘ  με την οποία ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρωθούν οι υπεράριθμιες, οι τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων κ.λπ. ως τις 14 Αυγούστου!

Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (οι μεταγραφές των μαθητών, ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν υπεραριθμίες ή ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Φέτος, με μια πρωτοφανή ενέργεια προχειρότητας και σκοπιμότητας εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ, τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν πάρα πολλές ενστάσεις. 

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών πηγαίνουν χέρι – χέρι με την διοικητική ανικανότητα και αναλγησία που έχουμε συνηθίσει σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Κεραμέως – Ζαχαράκη – Γκίκα) της κυβέρνησης των «άριστων» της Ν. Δ.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του συλλόγου μας που ενώ βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θα κληθούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της παράνομης αυτής εγκυκλίου, ώστε αυτή να μην υλοποιηθεί.

Καλούμε τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ να προβούν στην υιοθέτηση αντίστοιχων αποφάσεων υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να λάβει σχετική ανάλογη απόφαση και να ζητήσει την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-books_foto_education.jpg
«Ορκίζομαι να μην ξεχάσω»: Συγκινητικό καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους δασκάλους
Ο Α’ Σύλλογος Αθηνών καλωσορίζει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς με μήνυμα στήριξης και διεκδίκησης
«Ορκίζομαι να μην ξεχάσω»: Συγκινητικό καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους δασκάλους
Σοφία Ζαχαράκη
Καρδιοπαθείς σε Ζαχαράκη: «Μας αποκλείουν από τα μεταπτυχιακά» - Σοβαρές ελλείψεις στο πλαίσιο για ΑμεΑ
Παρέμβαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στα μεταπτυχιακά προγράμματα
Καρδιοπαθείς σε Ζαχαράκη: «Μας αποκλείουν από τα μεταπτυχιακά» - Σοβαρές ελλείψεις στο πλαίσιο για ΑμεΑ
xalkiiki pisina
Τραγωδία με τον πνιγμό 4χρονου παιδιού στους Παξούς: Για 45 λεπτά προσπαθούσαν να τη σώσουν οι γιατροί
Παξοί: 4χρονη πέθανε σε πισίνα – Μάχη γιατρών επί 45 λεπτά για να την κρατήσουν στη ζωή
Τραγωδία με τον πνιγμό 4χρονου παιδιού στους Παξούς: Για 45 λεπτά προσπαθούσαν να τη σώσουν οι γιατροί