kerameos
«Η Υπουργός που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της στη Βουλή ότι όλα τα κάνει για τα …παιδιά, καθαγιάζει ένα εκπαιδευτήριο και τη νόμιμη εκπρόσωπό του που ο έλεγχος των αρμόδιων διοικητικών κρατικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι απασχολούσαν ανθρώπους χωρίς τυπικά προσόντα, πρωταγωνιστούσαν στην αδήλωτη εργασία και είχαν εγκαταστάσεις παράνομες...»

Σοβαρή καταγγελία στην οποία υποστηρίζει ότι η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως καλύπτει την νόμιμη εκπρόσωπο των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα που έχει παραπεμφθεί για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, δηλώνοντας 'οτι όλα αυτά είναι αμφισβητούμενα, διότι «οι διαδικασίες έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ», έκανε πριν από λίγο η ΟΙΕΛΕ. Η Οοσπονδία ζητά την απραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Πρωτοφανές σκάνδαλο στη Βουλή. Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως σε χθεσινή παρατήρηση Βουλευτή για τον ορισμό από την ίδια ως μέλος στο ΔΣ του ΙΕΠ της νόμιμης εκπροσώπου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα που έχει παραπεμφθεί για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, δήλωσε ότι όλα αυτά είναι αμφισβητούμενα, διότι «οι διαδικασίες έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ»! «Αθώωσε» δηλαδή την εν λόγω, αν και έχει σαφείς ευθύνες, ως νόμιμη εκπρόσωπος, για σοβαρότατα αδικήματα τα οποία διακρίβωσε με έλεγχό της η Επιθεώρηση Εργασίας το  2015 και επιβεβαίωσε η Διεύθυνση ΠΕ Ανατ. Αττικής μετά από ΕΔΕ (διδάσκοντες χωρίς πτυχίο, αδήλωτοι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζονταν ως «υπάλληλοι γραφείου», αδήλωτα τμήματα και ώρες διδασκαλίας και απλήρωτες υπερωρίες).

Ας αναφερθούμε στα πραγματικά γεγονότα: Για όλες τις προαναφερθείσες παρανομίες παραπέμφθηκαν σε πειθαρχική δίωξη η κ. Ζωή Γείτονα, η Διευθύντρια του Δημοτικού που ήδη έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά σε 2 έτη δυνητικής αργίας και εκκρεμεί η οριστική της ποινή, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της οποίας η δίωξη δεν συνεχίστηκε γιατί βγήκε σε σύνταξη και δύο άτομα που συνελήφθηκαν να διδάσκουν παράνομα Αγγλικά στην Στ’ Δημοτικού χωρίς πτυχίο. Όμως κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους. Η νόμιμη εκπρόσωπος συνέχιζε ακάθεκτη να παρανομεί. Έτσι, νέα καταγγελία μερικούς μήνες μετά, στις αρχές του 2016, οδήγησε σε ΕΔΕ για πειθαρχικό παράπτωμα την εν λόγω καθώς και τη νέα Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και η πειθαρχική εξέταση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επειδή τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, διότι οι παρανομούντες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω και υπάρχει σειρά εγγράφων που πιστοποιούν όσα περιγράφονται και η ΟΙΕΛΕ τα αποστέλλει στη Βουλή, είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Κεραμέως σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού και αλλοίωσης της πραγματικότητας δεν επιχειρεί απλώς να καλύψει την κ. Ζ. Γείτονα και να αθωώσει τις τραγικές επιλογές της στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά κάνει κάτι πολύ βαρύτερο. Παραπλανά την Εθνική Αντιπροσωπεία, τους πολίτες, ενώ αμφισβητεί τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας που προέβησαν σε ελέγχους βάσει αδιαμφισβήτητων στοιχείων. Ταυτόχρονα, αμφισβητεί ευθέως τους δικαστικούς και τους εισηγητές του ΝΣΚ που εισηγούνται ποινές στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όλα για τα …παιδιά, ή όλα για των …σχολαρχών τα λεφτά;

Το πιο σημαντικό όλων: η κ.Κεραμέως γνωρίζει πολύ καλά ότι το εν λόγω εκπαιδευτήριο της συνεργάτιδάς της λειτουργούσε επί χρόνια δύο παράνομες πισίνες, ενώ ένα μέρος των αιθουσών δεν είχαν καν πολεοδομική άδεια! Μετά από έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ επιβλήθηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ (τα πρώτα πρόστιμα ανέρχονταν γύρω στις 200.000) από την Πολεοδομία για τις επί πολλά έτη αδήλωτες πισίνες και κτίσματα. Είναι κι αυτές οι διαδικασίες αμφισβητούμενες, Κυρία Υπουργέ; Είναι όλες αυτές οι υπηρεσίες και οι θεσμοί (ΣΕΠΕ, Πολεοδομία, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ΕΟΠΠΕΠ, ΝΣΚ, δικαστές) στην υπηρεσία του …ΣΥΡΙΖΑ

Να το κάνουμε σαφές. Η Υπουργός που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της στη Βουλή ότι όλα τα κάνει για τα …παιδιά, καθαγιάζει ένα εκπαιδευτήριο και τη νόμιμη εκπρόσωπό του που ο έλεγχος των αρμόδιων διοικητικών κρατικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι απασχολούσαν ανθρώπους χωρίς τυπικά προσόντα, πρωταγωνιστούσαν στην αδήλωτη εργασία και είχαν εγκαταστάσεις παράνομες που δυνητικά θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών! Είναι επικίνδυνη για το χώρο της Παιδείας, εξυπηρετεί ακραία εργοδοτικά συμφέροντα και, αν της έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας, θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

Πλέον, όλοι καταλαβαίνουν το «όραμα Κεραμέως» για την ιδιωτική εκπαίδευση. Όλοι αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο φέρνει τον εκτρωματικό αυτό νόμο στη Βουλή.

 Μόνο της μέλημα οι επιτήδειοι σχολάρχες να ξεκινήσουν και πάλι το πάρτι της ανομίας και της ασυδοσίας και να εγκαθιδρύσουν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μια εργασιακή κόλαση, ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος των μαθητών, της ποιότητας του σχολείου, των κρατικών ταμείων και του δημόσιου συμφέροντος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                     

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, ενώ αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο,...
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
teacher
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια εργασιακή κόλαση. Ο σκοταδισμός και η πολιτική ανελευθερία σε όλο της το μεγαλείο!
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!