Κεραμέως για νομοσχέδιο στην ιδιωτική εκπαίδευση: Πάμε σε ένα σύστημα εποπτείας
Η Υπουργός επισήμανε ότι είναι ένα νομοσχέδιο που πάει «από ένα σύστημα υπέρμετρου κρατικού παρεμβατισμού, σε ένα σύστημα εποπτείας»

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», τοποθετήθηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι ένα νομοσχέδιο που πάει «από ένα σύστημα υπέρμετρου κρατικού παρεμβατισμού, σε ένα σύστημα εποπτείας».

Πρέπει σύμφωνα με την Υπουργό, το κράτος να έχει εποπτεία, «αλλά υπάρχει και επιχειρηματική ελευθερία και αυτονομία».

Με τι όρους θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με σκοπό να γίνει τις πρώτες εβδομάδες κάλυψη της ύλης της περυσινής χρονιάς και να ανακτηθεί τυχόν χαμένο έδαφος. 

Αναφερόμενη στους όρους λειτουργίας, η Ν. Κεραμέως δήλωσε στο Mega ότι «δύο είναι τα βασικά σενάρια, η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα, η λειτουργία των σχολείων με πλήρη σύνθεση και το 2ο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία».

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κανονικότητα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή και η κατεύθυνσή της είναι προς την κατεύθυνση του να μάθουμε να ζούμε με αυτό», συμπλήρωσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο. 

Σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων και ανάγκη επιβολής lockdown, το Υπουργείο αναφορικά με τον εξοπλισμό, εξασφάλισε σύμφωνα με την N. Κεραμέως, 50.000 επιπλέον φορητές συσκευές για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση που θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Γίνεται ακόμα επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω ειδικών κονδυλίων σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τρίτο σημείο η ενίσχυση των δομών του Υπουργείου σε ευρεία έννοια. 

Τι είπε για την Αγία Σοφία

Η υπουργός Παιδείας μίλησε και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε την μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί, τονίζοντας πως είναι κάτι «εξοργιστικό, πολύ λυπηρό».

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο τον δυτικό κόσμο, είναι ζήτημα με οικουμενικές διαστάσεις». Ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης από πλευράς κυβέρνησης, που θα ασχοληθεί με όσα άπτονται αυτού του ζητήματος. «Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό,τι μπορούν απέναντι σε αυτή τη θλιβερή και λυπηρή απόφαση».

Αναφορικά στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων, η N. Κεραμέως θεωρεί πως οι αντιδράσεις από τα διεθνή Μέσα και τους οργανισμούς θα κλιμακωθούν στη συνέχεια.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι στη ΜΕΘ του Σωτηρία υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι...
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας