Καταγγελία φοιτήτριας εξ αποστάσεως σπουδών

Στις 14-07-2020 και εντελώς ξαφνικά, ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του την απόφασή του περί επικαιροποίησης του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, για να αναγνωριστεί στο ελληνικό κράτος ένας τίτλος σπουδών που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως « ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου», αναιρώντας με τον τρόπο αυτό την ουσία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εδώ και χρόνια εξυπηρετεί χωρίς κανένα πρόβλημα εκείνους που εργάζονται στην επαρχία, εκείνους που δεν γνωρίζουν που θα εργάζονται την επόμενη χρονιά για να δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα απόκτησης τίτλου σπουδών με δια ζώσης παρακολουθήσεις. Έδινε την ευκαιρία στον κόσμο αυτό να αποκτά πολύτιμα ακαδημαϊκά προσόντα, που δε θα μπορούσε να αποκτήσεις υπό άλλες συνθήκες. Οι συνεδρίες όπως και οι διαλέξεις γινόντουσαν με τη βοήθεια διαδικτυακών πλατφορμών και εργαλείων, με τις γραπτές εξετάσεις να διενεργούνται κανονικά σε εξεταστικά κέντρα των αλλοδαπών Πανεπιστημίων σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή και στον προγραμματισμό χιλιάδων εξ ημών. Εμείς που σε αυτές τις εποχές στερούμαστε και δανειζόμαστε για να αποκτήσουμε ακαδημαϊκά προσόντα. Εμείς που ήδη φοιτούμε σε προγράμματα τα οποία έχουμε «χρυσοπληρώσει» και κινδυνεύουν να μην έχουν καμία ισχύ στην Ελλάδα. Εμείς που έχουμε εγγραφεί και δεσμευτεί οικονομικά σε προγράμματα που δεν θα είμαστε ικανοί να εκπονήσουμε.

Καλούμε την Πολιτεία να αναγνωρίσει τους κόπους μας. Ζητούμε την ανάκληση της απόφασης του ΔΟΑΤΑΠ για να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Ζητούμε να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό της ζωής και της καριέρας μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ομόφωνη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου στον αγώνα μονιμοποίησης των συμβασιούχων της Προσχολικής Αγωγής
Δήμος Χαλανδρίου: Ομόφωνη στήριξη στους 58 συμβασιούχους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Μητσοτάκης Πράγα
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην Πράγα - Τι απάντησε ο Έλληνας...
Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα: Τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε
«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη του...
Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού - Μακάρι να μάθουμε