Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την τηλεργασία αύριο
Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Συνάδελφοι,

Άλλο ένα νομοσχέδιο ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων μας ότι η πανδημία αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργοδότες να κατοχυρώσουν και να μονιμοποιήσουν μια σειρά από "έκτακτα" αντεργατικά μέτρα. Το σχέδιό τους φάνηκε από την αρχή, μιας και η ένταση της εκμετάλλευσης ήταν και είναι πάγια επιδίωξή τους.

Το μέτρο της τηλεργασίας ήρθε από την αρχή με στόχο να διατηρήσει την επιβολή μιας εσχάτως "ευέλικτης" μορφής απασχόλησης, που καταργεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και ελεύθερο χρόνο, που απογειώνει την εντατικοποίηση, μειώνει τα λειτουργικά κόστη για τις επιχειρήσεις και "εκσυγχρονίζει" τους μηχανισμούς ελέγχου των εργαζομένων, ακόμη και με φυσική ή άλλη εισβολή στον ιδιωτικό χώρο της κατοικίας του εργαζόμενου.

Ως νόμος συμπληρώνει την αισχρή τροπολογία για την αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες εντός τάξης που στον κλάδο μας γνωρίζουμε πως εκτός των εργασιακών υπάρχουν πρόσθετα σοβαρές αντιπαιδαγωγικές συνέπειες, αποκλεισμοί μαθητών από τη διαδικασία του μαθήματος κ.ά.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλα σωματεία στη σύσκεψη για τον νέο νόμο για την τηλεργασία που πραγματοποιούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής και η Ένωση Ελεγκτών - Λογιστών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Καλούμε την Παρασκευή 17 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα